Def Americans met Johnny Cash Memorial Shows langs poppodia

Geschreven door op 15 juni 2017 om 12:02
Def Americans Johnny Cash Tribute - Persfoto Def Americans

In september trekt de Eindhovense Johnny Cash-tributeband Def Americans langs poppodia met het legendarische oeuvre van de iconische singer-songwriter!

Def Americans Johnny Cash tribute

Het is inmiddels bijna veertien jaar geleden dat de wereld afscheid moest nemen van The Man in Black: de legendarische Johnny Cash. De Eindhovense tributeband Def Americans houdt het werk van het overleden icoon springlevend met haar tributeshow. In september trekt de band langs verschillende Nederlandse poppodia met hun Memorial Shows:

  • 7 september: Patronaat, Haarlem
  • 8 september: Gebr. de Nobel, Leiden
  • 9 september: Muziekgebouw, Eindhoven

Concertkaarten

Tickets zijn te verkrijgen via de websites van de poppodia en de website van Ticketmaster. Zijn er geen kaarten meer beschikbaar? Kijk dan hier.

“Swing, sfeer en rebellie”

Def Americans is niet zomaar een Johnny Cash tributeband. De band onderscheidt zich, net als de overleden rocker zelf, door authenticiteit. “Een betere benadering van wie Johnny Cash was is er niet,” lezen we op de website van Muziekgebouw Eindhoven. Het concertgebouw waarschuwt haar bezoekers alvast: swing, sfeer en rebellie staan centraal bij de shows!

Tommy Cash

De getalenteerde band trok ook de aandacht van Johnny’s broertje, Tommy. Tommy Cash was zo onder de indruk dat hij de band in 2013 vroeg hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny‘ concerten in Nederland.

Zijn broer overleed op 12 september 2003 aan de gevolgen van suikerziekte. Velen beweren dat een gebroken hart voor Johnny de laatste druppel was. Zijn vrouw, June Carter Cash, overleed vier maanden voordat hij dat deed.

Def Americans

Benieuwd hoe deze tributeband klinkt? Check het hier:

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.