Nieuw album ‘Illuminate’ van Shawn Mendes komt deze week uit

Geschreven door op 20 september 2016 om 14:51
Albumcover: Shawn Mendes - Illuminate - (Island Records/Universal Music Group)

Op vrijdag 23 september komt het nieuwe album van Shawn Mendes uit! Deze tweede plaat van de Canadese zanger heet ‘Illuminate’.

Shawn Mendes album

Illuminate is alweer het tweede studioalbum van de Canadese zanger, die in 2013 bekendheid vergaarde nadat hij besloot om zijn muziek te uploaden op de video-app Vine. De nieuwe plaat van de pas 18-jarige artiest is vanaf 23 september verkrijgbaar.

Shawn Mendes - Illuminate

Shawn Mendes – Illuminate – albumcover (Island Records/Universal Music Group)

Wereldfaam

Mendes’ populariteit op Vine bleef ook niet onopgemerkt bij grote platenmaatschappijen. In 2014 tekende hij een contract bij Island Records, en een jaar later bracht hij zijn debuutalbum Handwritten uit. De single Stitches van deze cd werd een regelrechte megahit. Nadat de jonge singer-songwriter ook nog eens de eer kreeg om als voorprogramma van Taylor Swift op te treden, mocht hij zich definitief een grote popster noemen.

Onlangs bracht de tiener al een paar nieuwe nummers uit die op Illuminate zullen verschijnen en nu al populair te noemen zijn. Zo kwam de single Treat You Better, die over huiselijk geweld gaat, wereldwijd al in de hitlijsten terecht. Reken er dus maar op dat het tweede album weer een echte topplaat gaat worden!

(Illuminate is al te reserveren via o.a. Bol.com. Er zijn meerdere versies verkrijgbaar: de gewone CD, een Deluxe Edition met extra nummers en Special Edition-bundel met o.a. extra artwork en een keycord.)

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.