Lamb of God geeft details over terreurdreiging in Tilburg

Geschreven door op 15 januari 2016 om 15:53

Vorig jaar moest Amerikaanse metalband Lamb of God noodgedwongen een concert in 013 Tilburg cancelen. De band geeft nu de reden waarom het niet door kon gaan.

Lamb of God mogelijk doelwit

Lamb of God was vorig jaar november mogelijk het doelwit van terroristen. Drummer Chris Adler heeft dit toegegeven tijdens een interview in een podcast van Elliot In The Morning op YouTube. Lamb of God heeft de rest van hun Europese tour afgeblazen nadat Eagles of Death Metal slachtoffer waren geworden van de aanslag in het Bataclan.

Vele fans reageerden geërgerd op het besluit van de band, voornamelijk omdat de afmelding zo last-minute was. Frontman Randy Blythe verdedigde het besluit van de band, omdat er sprake zou zijn van een zeer reële terreurdreiging in Tilburg.

Chris Adler vertelde het volgende:

Toen we in Tilburg arriveerden bleek dat de beveiliging van de zaal twee mannen had gespot die al geruime tijd foto’s aan het maken waren. Ze maakten urenlang foto’s van het gebouw, de faciliteiten en de bussen. Toen de mannen erop aangesproken werden door de beveiliging, sprongen ze op hun fiets en gingen ze er snel vandoor. De beveiliging kwam vervolgens naar ons om te vertellen wat er plaats had gevonden. We vonden het simpelweg onverantwoord om het risico te lopen dat onze fans, crew en wijzelf doelwit zouden worden. Onze bandnaam, Lamb of God, is al een doelwit op zichzelf.

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Lamb of God Nieuws · Nieuws