Queen woedend op Trump om het gebruiken van nummers

Geschreven door op 20 juli 2016 om 11:00
Bohemian Rhapsody - Queen - Bohemian Rhapsody - by Electra Records (eBay itemphoto frontphoto back) [Public domain], via Wikimedia Commons

Een maand geleden eiste Queen-gitarist Brian May dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moest stoppen met het gebruiken van nummers van de band op conventies. Maandag gebeurde het weer, en de band is woedend.

Queen eist stop op gebruik van nummers

Sinds maandag is de Amerikaanse zakenman Donald Trump daadwerkelijk presidentskandidaat geworden namens de Republikeinse partij. Dat werd gevierd tijdens de conventie, waarbij ze een nummer van Queen door de speakers lieten schallen. “We Are The Champions”. Toepasselijk is het. Maar de band is er niet blij mee. De groep eist nu dat de zakenman stopt met het gebruiken van hun nummers.

Een stortvloed aan klachten

Een maand geleden vroeg gitarist Brian May ook al of Trump wou stoppen met het gebruiken van de nummers van de Engelse band. Naar eigen zeggen had May een “lawine aan klachten van Queen-fans gehad”. De fans waren allemaal in de veronderstelling dat de band toestemming had gegeven aan de zakenman om de nummers te gebruiken. En daar waren ze niet blij mee. May sprak toen, in een officieus statement, al uit dat de Republikein moest stoppen met het gebruik van Queen’s muziek:

“ This is not an official Queen statement, but I can confirm that permission to use the track was neither sought nor given. We are taking advice on what steps we can take to ensure this use does not continue.”

Meer artiesten verbannen Trump

Nu het voor de tweede keer is gebeurd, kon de band niets anders dan een officieel statement uitbrengen. Het is sowieso al niks voor de groep om hun nummers voor politieke doeleinden te laten gebruiken, dat doen ze namelijk nooit.

De Engelse groep is niet de enige die Trump verbiedt om hun nummers te gebruiken op zijn conventies. Onder andere Aerosmith, REM, Adele, Twisted Sister, Neil Young en Rolling Stones willen ook niet dat hun songs door de Republikein gebruikt worden op conventies.

 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Eet met muziek, slaapt met muziek, werkt met muziek, ademt muziek. Maakt dagelijks een diepe buiging voor Muse en Pink Floyd. Leeft voor retro.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Queen Nieuws · WTF