Delta Goodrem: Een ster van ‘down under’

Geschreven door op 14 mei 2016 om 17:36
Delta Goodrem - Credits Eva Rinaldi - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

In Nederland kennen we singer/songwriter Delta Goodrem alleen van bescheiden hit successen als Born To Try (#15 in de Single Top 100) en Lost Without You (#35 in de Single Top 100), maar in thuisland Australië staat de zangeres al meer dan 10 jaar aan de top. Binnenkort verschijnt een gloednieuw album waarvan het nummer Dear Life de nieuwste single is.

Delta Goodrem

Naast zingen en schrijven van liedjes houdt Delta zich bezig met veel andere projecten. Zo was ze meerdere malen te zien als jurylid in The Voice Australia en speelde onlangs de rol van Grizabella in de Australische versie van de musical Cats.

Feline

Haar ervaringen rondom het spelen in zo’n grote productie hebben invloed gehad op het schrijven van een gloednieuw album, getiteld Feline dat binnenkort zal worden uitgebracht. Het nummer Dear Life is daarvan de nieuwste single en kwam onlangs uit.

Delta’s carrière in vogelvlucht

De carrière van Delta Goodrem begon al op vroege leeftijd. Als kind was ze te zien in diverse Australische televisie series en commercials. Een rol in de bekende soap Neighbours gaf haar in 2002 een definitieve doorbraak in eigen land.

Nina Tucker

Goodrem speelde de rol van Nina Tucker, een verlegen meisje die haar eigen liedjes schreef en de ambitie had daar veel succes mee te behalen.

Dat lukte. Haar eerste single Born To Try werd mede door Neighbours een groot succes en stond in Australië wekenlang op de eerste plaats.

Innocent Eyes

In 2003 verscheen Delta’s debuutalbum Innocent Eyes wat maar liefst 14 keer met Platina werd onderscheiden in Australië en haar tevens 5 nummer één hits opleverde. In datzelfde jaar werd er bij de zangeres Hodgkin’s lymphoma geconstateerd, een vorm van kanker die ze uiteindelijk met succes wist te overwinnen.

Muzikale onderscheidingen

Naast het uitbrengen van meerdere albums en singles, sleepte Goodrem ook diverse muzikale onderscheidingen in de wacht, waaronder tien ARIA Awards, de Australische variant op de Amerikaanse Grammy Awards. Wereldwijd heeft de zangeres zo’n 6 miljoen platen verkocht en kan ze gezien worden als één van de bekendste export producten van Australië.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.