Interview: Nick Holleman (Powerized, Vicious Rumors, Methusalem)

Geschreven door op 17 mei 2016 om 17:40

Hij is nog maar 24 jaar, maar tourt nu al met meerdere acts de hele wereld over. We hebben het over Nick Holleman! Wij van ArtiestenNieuws spraken met hem over het verleden maar vooral ook over het heden en de toekomst. En er zijn veel interessante dingen gaande achter de schermen.

Je hebt pasgeleden een aantal shows mogen invallen als zanger bij Duitse metalband Sinbreed voor hun album releaseshow. Hoe is dit bevallen?
Nou, best prima! We hadden shows in Keulen, Hannover en Berlijn. De drummer van Sinbreed zit ook in de band Blind Guardian en de gitarist is zelf ook leider bij de booking agency EAM. Dan merk je toch wel dat je samenwerkt met mensen die weten hoe het allemaal in elkaar steekt en hoe je een team moet zijn. Dat laatste viel me dan nog het meeste op. Ik bedoel, de shows waren vet en alles was uitverkocht, de organisatie was goed, eten en drinken was goed geregeld, maar vooral duidelijke afspraken werden allemaal nagekomen. Het is een geoliede machine en dat is natuurlijk altijd fijn!

En hoe was de response van de fans?
Het was eerst wel even afwachten, want je bent toch wel een andere zanger. En de zanger bepaald voor een groot gedeelte het geluid. In het begin leken mensen een beetje sceptisch, maar dat ging eigenlijk gelijk weg toen ik het podium betrad. Vooral de fans van Van Canto, man dat moet je echt een keer meemaken! Die zingen écht alles van voor tot achter mee.

Toen Sinbreed je benaderde om een paar shows mee te doen, moest je lang nadenken voor je met een ‘ja’ kwam?
Nou, ik heb een tijd terug al met Powerized een cover gedaan van Sinbreed. Dus nee, ik hoefde niet lang na te denken, haha! Ik moest uiteraard wel kijken of ik ook daadwerkelijk kon, maar gelukkig kwam het perfect uit! Daarnaast zijn ze echt de meest down to earth gasten die je kan voorstellen, daar heb ik ook echt heel veel respect voor.

Buiten Sinbreed speel je ook in Vicious Rumors, Powerized en Methusalem. Waar haal je de tijd toch vandaan? Is het niet moeilijk om zoveel werk te combineren?
Uh, dat is best wel lastig ja! Maar wat het meeste helpt is gewoon open staan en prioriteiten stellen. Stel dat ik een tour krijg aangeboden in Japan, dan gaat dat natuurlijk voor een gig in de lokale kroeg. Als er iets bekend wordt gemaakt dan laat ik dat alle bands meteen weten zodat zij daar rekening mee kunnen houden en dan hoef ik in principe alleen voor mezelf te plannen. Zo komt niemand voor onaangename verassingen te staan. Als ik ergens een hekel aan heb is het naderhand annuleren!

En hebben ook alle bands daar begrip voor?
Ik hoop het wel ja, haha! Ik geef ook aan voordat ik aan een band of project begin hoe het precies zit en dat dit nu mijn baan is. Dus ik moet wel kansen blijven aangrijpen, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen trouwens, het liefst wijs ik zo min mogelijk af. Elk optreden is weer een nieuwe ervaring en opent deuren voor de toekomst. Het wereldje wordt zo steeds kleiner!

Je hebt recentelijk ook samengewerkt met Martin Beck van Induction. Hoe is dat project tot stand gekomen?
Ik was eerst eigenlijk voor een ander project gevraagd, maar dat ging wegens omstandigheden niet meer door. De gitarist van dat eerdere project was dus Martin Beck en hij had mij horen zingen. Hij zocht daarna meteen contact met me en vroeg of we ‘over muziek konden praten’. Daarmee bedoelde hij dus eigenlijk of ik met een project mee wilde doen, want nadat ik ‘ja’ zei kreeg ik meteen een bericht met ‘ik heb vliegtickets voor je geboekt’. Toen viel mijn mond wel even open, haha!

Hij vertelde me toen dat hij bezig was met een eigen project en met wie, en hij vroeg of ik de vaste zanger en teamlid wilde worden van dat project. Ik moest even kijken of het mogelijk was voor mij, en dat was het! We zijn nu bezig met het album, wat pas over ongeveer twee jaar uitkomt, maar al op 12 juni komt de eerste single uit!

Naast alle projecten heb je ook zelf een band: Powerized! Vertel daar eens wat meer over.
Nou, Powerized is eigenlijk ontstaan nadat we meededen met Emergenza in 2012. We deden toen nog mee als “Your Soul, Please”, maar dat was niet echt een representatieve naam voor de muziek die we maakten. Sinds dat moment zijn we bekend als Powerized! De naam geeft goed weer waar onze band voor staat en de energie die we overbrengen, vooral nu we bezig zijn met een thema en een concept waarin ‘de nieuwe verlichting’ centraal staat.

We zijn van plan mensen naast nieuwe muziek ook een echte show te geven, we proberen onszelf ook echt te onderscheiden van de rest. We willen graag dat het publiek niet alleen denkt na een show ‘oh vet, ze hebben dit of dat nummer gespeeld’, maar dat mensen echt helemaal in de show en sferen kunnen opgaan!

Vorig jaar nog zijn jullie met Death Dealer op tour geweest door Europa. Hoe is dat bevallen? Was er toen ook al sprake van een concept of thema?
Nee niet echt, dat stond toen nog in de startblokken. De ideeën en plannen waren er al wel, alleen simpelweg de mogelijkheden nog niet. Voor de rest is die tour wel erg goed bevallen! Het waren erg leuke shows en ze gingen ook goed. De gasten van Death Dealer waren ook ontzettend sympathiek, daar konden we ook erg goed mee overweg. Ook veel positieve reacties gehad, dus dat is zeker voor herhaling vatbaar! We hopen dan ook snel de nieuwe single naar voren te kunnen brengen!

Al plannen voor een nieuwe tour?
Plannen liggen er zeker! En welke, dat hoor je vast wel, haha!

Waar is Powerized over een paar jaar?
Ik weet zeker dat als we er hard voor blijven werken en er hard voor blijven gaan het echt kan uitgroeien tot iets moois. Leuke festivals spelen, leuke tours, voorprogramma’s en misschien wel een headline show als het echt flink in de achtbaan gaat. We zijn al een beetje aan het kijken voor een label en we horen dat daar gelukkig al veel interesse voor is. Het gaat allemaal afhangen van een hoop factoren, maar ik zie geen obstakels waardoor dat niet zou kunnen. Ik denk dat het puur van onze eigen inzet af gaat hangen hoever we kunnen komen. Als het aan mij ligt staan we volgend jaar al voor de grote zalen te spelen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Interviews · Nieuws · Powerized Nieuws