Comeback voor Twarres

Geschreven door op 21 maart 2016 om 9:19
Twarres - Fotocredits Michel Smit (Wikimedia Commons)

Ken je ze nog? Hits als Wêr Bisto en She Couldn’t Laugh? Het Friese duo Twarres behaalde er 15 jaar geleden ongekend succes mee. Het duo is inmiddels een trio, en heeft een nieuwe single gelanceerd: Fûgelvrij.

Nieuwe single en theatertour Twarres

Na een tijdje alleen onder de naam Twarres muziek te hebben gemaakt, bundelde zangeres Mirjam Timmer onlangs haar krachten met twee nieuwe muzikale collega’s: de broers Kristian en Julian Dijkstra. Met z’n drieën maken de leden momenteel een comeback met de gloednieuwe single Fûgelvrij en staat er voor eind 2016, begin 2017 een theatertour gepland getiteld Hjir bin ik. Fûgelvrij is inmiddels overal verkrijgbaar. Beluister het nummer hieronder:

Friese band

Bij het grote publiek staat Twarres (nog) bekend als duo, bestaande uit Mirjam Timmer en Johan van der Veen, beiden afkomstig uit het Friese plaatsje Warga. Het duo begon al op een zeer jonge leeftijd met zingen en won in 1999 de tweede prijs bij Liet, het Friese Songfestival. Een optreden bij Paul de Leeuw in 2001 met het nummer Wêr Bisto betekende de definitieve doorbraak in Nederland. Het nummer stond destijds zes weken op de eerste plaats en was tevens de eerste Friestalige nummer 1-hit ooit, een prestatie die tot op heden nog niet is geëvenaard. Na Wêr Bisto scoorde de band nog hits met She Couldn’t Laugh en Children en verschenen de albums Stream (2001) en CD² (2002), beiden met wisselend succes.

Na een rustperiode besluit Twarres in 2007 om de draad weer op te pakken. Een comeback wordt echter verstoord omdat het zingen Johan niet meer makkelijk af gaat. Vervolgens wordt bij de zanger Ataxie van Friedreich geconstateerd, een ongeneeslijke en onomkeerbare ziekte waarbij uiteindelijk alle spieren in het lichaam zullen afsterven. De carrière van de zanger is hiermee voorgoed verleden tijd. De ziekte is een enorme klap voor het duo maar Mirjam besluit (na een geflopt soloalbum) in ere van Johan, Twarres nieuw leven in te blazen, eerst afzonderlijk met twee verschillende zangers, daarna alleen. Met de broers Julian en Kristian hoopt Mirjam in een nieuwe formatie in ieder geval enig succes te behalen!

Bron: twarres.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Nieuwe singles · Nieuws · Twarres Nieuws