K-popband BTS releaset nieuwe single ‘Singularity’

Geschreven door op 7 mei 2018 om 16:20
BTS - Credits: Taehyung's Moment, Wikipedia (CC by 4.0)

BTS heeft een nieuwe single van aankomende album uitgebracht! Twee weken voor het uitkomen van het album verraste de Koreaanse act zijn fans met de release van de track ‘Singularity‘. 

Nieuwe single BTS: ‘Singularity’

Nog minder dan twee weken en dan komt het nieuwe album van BTS uit! Het langverwachte ‘Love Yourself: Tear‘ vindt zijn release op 18 mei 2018.

Op 6 mei verraste de band fans alvast met een meeslepende videoclip voor de track ‘Singularity‘. Kim Tae-hyung, ook wel bekend als ‘V‘, zingt het nummer en is te zien in de clip.

Tip: reserveer het album ‘Love Yourself: Tear‘ nu alvast op bol.com.

Charismatische choreografie

In de video voert de zanger met een groep danser een charismatische choreografie uit.

In het begin is ‘V‘ dansend te zien met een gezichtsloze kapstok. Daarna wordt er gewisseld tussen scènes met het bandlid alleen of samen met het team van dansers.

De clip eindigt uiteindelijk met een scène waarin de Bangtan Boy een wit masker draagt, terwijl uit een oog een enkele zwarte traan druppelt.

Griekse mythologie als inspiratie

De tekst van het lied lijkt te zijn geïnspireerd op de tragische Griekse mythe van Narcissus, die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld en daardoor zijn dood vond.

Het lied bevat meerdere verwijzingen naar meren. ‘V‘ zingt in het nummer: “I suddenly run to the lake, there’s my face in it”. Ook in de videoclip is meerdere malen water te zien.

Comeback trailer

Singularity‘ is de comeback trailer voor het album van de Bangtan Boys. Hierin verschilt het van de ‘Euphoria‘-themavideo die de band in april uitbracht.

Al sinds de release van ‘The Most Beautiful Moment In Life, Pt. 2‘ in 2015, brengt de groep vooraf aan zijn album videoclips uit. De clips bevatten soms volledige tracks en de andere keer gedeeltelijke songs.

Optreden in Nederland

De K-popgroep geeft zaterdag 13 oktober 2018 een optreden in de Ziggo Dome, Amsterdam. Dit is in kader van de ‘LOVE YOURSELF‘ wereld tour van de band. De tickets voor het optreden gaan op vrijdag 1 juni 2018 om 09.00 uur in de voorverkoop.

Bekijk hieronder de videoclip:

YouTube player

Bron: YouTube, Billboard

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · BTS Nieuws · Nieuwe singles · Nieuws