Florence and the Machine brengt in juni nieuw album ‘High as Hope’ uit

Geschreven door op 7 mei 2018 om 15:13
Florence and the Machine - Fotocredits: Becky-Sullivan - Wikimedia Commons CC BY 2.0

Florence and the Machine komt met een nieuw album! De langverwachte opvolger van ‘How Big, How Blue, How Beautiful’ (2015) vindt zijn release op 29 juni 2018. ‘High as Hope’ is het vierde studioalbum van de band rondom zangeres Florence Welch. 

Nieuw album Florence and the Machine

Het wachten is bijna voorbij! Nog een maandje en dan komt het langverwachte album van Florence and the Machine uit! De band releaset zijn nieuwste plaat ‘High as Hope‘ op 29 juni 2018. De langspeler is verkrijgbaar als CD of als LP.

Het is het vierde studioalbum van Welch en haar bandleden. Het vorige album ‘How Big, How Blue, How Beautiful‘ stamt alweer uit 2015. In 2009 brak Flo in Nederland door met het bombastische ‘Rabbit Heart (Raise It Up)’, afkomstig van debuutalbum ‘Lungs‘.


Tracklist

De standaard editie van het album bevat tien tracks.

  1. June
  2. Hunger
  3. South London Forever
  4. Big God
  5. Sky Full of Song
  6. Grace
  7. Patricia
  8. 100 Years
  9. The End of Love
  10. No Choir

Productie

Welch nam een groot deel van ‘High as Hope‘ zelf op in een studio in Peckham, London. Samen met co-producer Emile Haynie maakte ze het album verder af in Los Angeles. Het mixen van het album vond plaats in New York.

De zangeres eiste de titel van co-producent van het album op. Florence nam de productie van eerdere albums al gedeeltelijk op zich, maar wist niet dat zij deze titel kon opeisen. Als officiële co-producent ontvangt ze meer geld voor haar harde werk.

Door de productie van dit album grotendeels zelf op zich te nemen, kreeg de zangeres de “vrijheid om te experimenteren met het bouwen van haar geluid“. Florence koos ervoor om bij meerdere songs niet teveel af te wijken van de demo-opnames.

Samenwerkingen

Op het album staan meerdere samenwerkingen. Op de plaat zijn onder andere Kamasi Washington, Sampha, Tobias Jesso Jr, Kelsey Lu en Jamie xx zijn te horen.

‘Sky Full of Song’

Midden april releasete Flo en haar band het eerste nummer afkomstig van het nieuwe album. De track draagt de naam ‘Sky Full of Song‘. In de ballade staan vooral de vocalen van Welch centraal.

Zelf vertelt Florence dat het nummer ‘compleet gevormd’ tot haar kwam. Over de betekenis van de tekst zegt ze:

 “Sometimes when you are performing you get so high, it’s hard to know how to come down. There is this feeling of being cracked open, rushing endlessly outwards and upwards, and wanting somebody to hold you still, bring you back to yourself. It’s an incredible, celestial, but somehow lonely feeling.”

Leadsingle ‘Hunger’

Op 3 mei releasete de band een tweede track: ‘Hunger‘. Het is de officiële leadsingle van het album.

Volgens Florence verkent de song: “de manieren waarop we naar liefde zoeken in dingen die misschien geen liefde zijn, en hoe pogingen om je minder eenzaam te voelen soms alleen maar tot meer isolatie leiden.

‘Patricia’ en ‘100 years’

Op dit moment doet de Britse band een mini-tour door het Verenigd Koninkrijk. Tijdens hun eerste optreden van 2018 brachten Flo en haar band naast ‘Hunger‘ en ‘Sky Full of Song‘ ook twee andere nummers van het album ten gehore.

Het gaat om Patricia, een track die volgens de zangeres grotendeels gaat over een van haar favoriete artiesten. Ook speelde Florence and the Machine de song ‘100 Years‘.

Reserveren

Hoewel ‘High as Hope‘ pas 29 juni uitkomt, kun je het album wel alvast reserveren bij bol.com. Zo zorg je ervoor dat de plaat de dag van release op jouw deurmat valt.

Bron: NME, Billboard, RollingStone, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.