Typhoon speelt slaaf in zijn indrukwekkende videoclip

Geschreven door op 19 maart 2016 om 20:42
Typhoon - Foto: Serge Ligtenberg - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Heb je de nieuwe videoclip van Typhoon al gezien? Om het verhaal krachtiger te maken dook hij in de huid van een slaaf. En hij wordt niet zacht behandeld..

Heftige clip

Typhoon reisde voor de clip van het nummer ‘we zijn er’ naar het Kaapverdiaanse eiland Santo Antao omdat dat eiland een belangrijke rol speelde in de Trans-Atlantische slavenhandel. Hier dook hij volledig in de huid van een slaaf. Zelfs de zweepslagen ging hij niet uit de weg. Zijn blanke meester pakt hem in de clip hardhandig aan. De rapper en filmmaker Ivan Barbosa werkte voor het project samen aan een korte film. Beiden waren ze het erover eens dat de video moest verbinden, niet afschrikken. “Het slavernijverleden is nu eenmaal een gezamenlijke geschiedenis van alle Nederlanders”, aldus Barbosa van Quba Republic.

Typhoon live

Afgelopen maandag ging de clip in premiere in Paradiso tijdens de avond Roofstaat, een presentatie van het gelijknamige boek over de Nederlandse overzeese geschiedenis. Wil je het nummer live aanschouwen? Op vrijdag 9 december 2016 staat hij in de Ziggo Dome tijdens Rico & Sticks en Typhoon live. Klik hier voor meer info of kaartjes.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Typhoon Nieuws · Videos