Top 10 Youtube cover artiesten

Geschreven door op 21 februari 2016 om 14:38

Deze cover artiesten op Youtube zijn extreem populair en hebben bekendheid geworven over de hele wereld. Veel van deze zangers hebben inmiddels eigen albums, een hele reeks aan concerten en internationale tours op hun naam staan. 


Top 10 Youtube cover artiesten

Allemaal begonnen zij op dezelfde manier: met het opnemen van liedjes in hun slaapkamer om deze vervolgens op Youtube te posten. Wij hebben een top 10 Youtube cover artiesten voor je samengesteld. Herken je er een paar?

10. Christina Grimmie

Christina Grimmie, bekend op Youtube onder de naam zeldaxlove64, begon met het posten van covers in 2009 op 15-jarige leeftijd. Met haar cover van Party In The U.S.A. van Miley Cyrus begon ze langzamerhand meer bekendheid te krijgen. In 2011 bracht ze haar eerste EP Find Me uit en in 2012 haar debuutalbum With Love. In 2014 deed ze mee aan The Voice en eindigde op de derde plek. Grimmie werkte samen met Youtubers als Sam Tsui en Tyler Ward, maar ook met Selena Gomez.

9. Sam Tsui

Sam Tsui begon zijn Youtube kanaal in 2011, nadat hij al meerdere keren had samengewerkt met zijn vriend Kurt Hugo Schneider. Tsui staat bekend om zijn hoge stem en covert artiesten als Taylor Swift, Adele en Bruno Mars. Hij bracht zijn eerste album met originele nummers uit in 2013 en heeft sindsdien getourd door de Verenigde Staten, Canada en een groot deel van Azië.

8. Kurt Hugo Schneider

Hij is net al genoemd bij Sam Tsui, maar Kurt staat ook in het lijstje. Kurt beschrijft zichzelf als muziek producer en filmmaker. Hij zingt soms zelf covers, maar meestal produceert hij muziek videos voor andere Youtubers en verzorgt hij de muziek. Hij speelt onder andere piano, gitaar, drums en harp en zijn videos zijn vaak opgenomen in one take.

7. Against The Current

Against The Current bestaat uit drie leden: Dan Gow op gitaar, Will Ferri op de drums en met leadzangeres Chrissy Constanza. De band is opgericht in Poughkeepsie, New York in 2011 en hebben sindsdien twee EP’s uitgebracht: Infinity en Gravity. Against The Current is een pop-rock band en geeft veel popnummers die ze coveren een rock tintje.

6. Alex Goot

Alex Goot begon met het opnemen van muziek in 2004, op zestienjarige leeftijd. Inmiddels heeft hij een grote aanhang aan fans, zijn Youtube kanaal heeft meer dan 2.000.000 abonnees. Goot bespeelt meerder muziekinstrumenten, waaronder akoestische gitaar, basgitaar, piano en drums en hij is vaak een eenmansband in zijn nummers en videoclips.

5. The Piano Guys

The Piano Guys zijn vier mannen die muziek piano en cello covers van populaire liedjes en klassieke muziek op Youtube plaatsen. Zo hebben ze nummers als Rolling In The Deep van Adele en Just The Way You Are van Bruno Mars gecoverd, maar ook Beethoven’s Secrets. De mannen hebben inmiddels zes albums uit en meer dan 4 miljoen abonnees.

4. Boyce Avenue

Boyce Avenue bestaat uit drie broers: Alejandro, Fabian en Daniel en ontstond in 2004. De jongens staan erom bekend dat ze originele nummers omtoveren tot akoestische versies. Boyce Avenue heeft inmiddels meer dan 7 miljoen abonnees.

3. Nick Pitera

Pitera is bekend geworden vanwege zijn grote stembereik: hij kan heel laag zingen, maar ook heel hoog als een vrouw. Dit liet hij voor het eerst zien in een van zijn meest populaire videos A Whole New World van de film Aladdin waarin hij de stemmen van Aladdin en Jasmine zingt. In 2011 kwam Nick uit met een One Man Disney Movie: een 8 minuten durende mash-up van nummers uit verschillende Disney films waarin hij niet alleen in de rol van de helden duikt, maar ook in die van de schurken, de sidekicks en de achtergrondkoortjes. Naast de one-man videos, doet Nick ook normale covers.

2. Lindsey Stirling

Lindsey Stirling maakt covers met haar viool. De Amerikaanse begon haar Youtube kanaal in 2007 waar ze sindsdien covers heeft gepost van tientallen nummers. Ze werkte samen met andere Youtubers zoals Peter Hollens, The Piano Guys en Kurt Hugo Schneider en wist zelfs John Legend te strikken om samen met hem zijn nummer All Of Me te doen. Stirling wordt vaak beschreven als hiphopvioliste.

1. Pentatonix

Vijf zangers die alleen maar acapella covers maken en inmiddels ook een album met alleen originele nummers uithebben. De groep, bestaande uit Scott Hoying, Mitch Grassi, Kirstin Maldonado, Kevin Olusola en Avi Kaplan, deed in 2011 mee aan de Amerikaanse tv-show The Sing-Off. Dit wonnen ze en daarmee een platencontract, maar ze werden kort daarna gedropt door het label. Toen besloten ze covers te posten op Youtube en een jaar later kwam hun eerste album PTX Volume 1 uit. Inmiddels heeft Pentatonix zelfs twee Grammy’s gewonnen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.