Sneekweek krijgt minder enge versie voor minderjarigen

Geschreven door op 24 januari 2016 om 18:13
Logo: SneekWeek

Sneekweek is een kopie van één van de grootste griezelhits uit de jaren negentig: I know what you did last summer. Echter, voor tieners blijkt het iets te eng te zijn.

Sneekweek thriller

‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’, dachten regisseur Martin Heijne en producent Klaas de Jong. Sneekweek is een kopie van één van de grootste griezelhits uit de jaren negentig: I know what you did last summer. Deze film gaat over een vriendengroep die met hun diploma op zak vertrekken voor zes weekjes zon, zuipen, ziekenhuis. Ze proberen het dodelijke ongeluk dat ze tijdens hun studietijd hebben veroorzaakt achter zich te laten, maar daar is niet iedereen het mee eens. Een gemaskerde moordenaar kent hun geheim en brengt hen in situaties vol bloed, angst en een arsenaal van bouwgereedschap. Wie gaat dit overleven?

TE eng

“Deze film is oorspronkelijk voor zestien jaar en ouder omdat het best een enge film is, maar de regisseurs hebben een paar aanpassingen gedaan”, zei Ferry Doedens, een van de hoofdrolspelers, vrijdagochtend in Koffietijd. De aangepast versie is nu geschikt voor twaalf jaar en ouder.

Review van Telegraaf

De Telegraaf schrijft: ‘In de vakantiebungalow wordt gekeken naar een in het Fries nagesynchroniseerde versie van Scream. En Diederik Ebbinge zien we als de overspannen hoofdcommissaris Stienstra die een losgeslagen seriemoordenaar grijpen toch andere koek vindt dan een loslopende koe van de weg halen. Wat rest is een ietwat gemakzuchtige en voorspelbare invuloefening vol knappe soapsmoeltjes, uitleggerige dialogen en half geslaagde schokeffecten. Boe!’ De krant geeft de film 2,5 ster.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Film Nieuws · Nieuws