Alan Rickman (acteur) overleden op 69-jarige leeftijd

Geschreven door op 14 januari 2016 om 14:36

Britse acteur Alan Rickman is overleden op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Dit werd bevestigd door zijn familieleden.

Alan Rickman overleden

Acteur Alan Rickman is overleden aan de gevolgen van kanker op 69-jarige leeftijd. Rickman won meer dan tien filmprijzen tijdens zijn loopbaan als acteur, waaronder een Golden Globe, een BAFTA Award en een Emmy Award. Het Britse publiek leerde Rickman in de jaren tachtig kennen als Mr. Slope in de BBC-serie Barchester Towers. Buiten Engeland is hij vooral bekend van zijn filmrollen, waarbij Hollywood hem vaak als de ‘slechterik’ toebedeelde.

Harry Potter

Misschien wel de meest bekende rol van de acteur is die van Professor Severus Snape (Sneep) in de Harry Potter filmreeks. In 2001 introduceerde hij zichzelf aan het Potter-publiek via J.K. Rowling’s werk, waar hij door velen geliefd en gehaat werd. Bij het plot van de laatste film bleek het personage van Sneep echter niet zo slecht te zijn en liet Rickman de harten smelten van alle Potterheads.

Ook was Rickman zelf erg groot fan van Rowling’s werk. Zo vertelde hij ooit:

“Wanneer ik 80 jaar oud ben en in mijn schommelstoel zit, lees ik nog steeds Harry Potter. Als mijn familie dan vraagt ‘Na al deze tijd nog?’, dan beantwoord ik dat met ‘altijd’.”

Helaas heeft Rickman deze leeftijd niet meer kunnen halen, maar wie weet zit hij nu in zijn schommelstoel het eerste hoofdstuk te lezen van de reeks.

Die Hard

Rickman maakte in 1988 zijn debuut in de film Die Hard met Bruce Willis. Hij speelde daar de rol van slechterik Hans Gruber. Alan Rickman was in 2015 nog te zien in de film Eye in the Sky.

Wij van ArtiestenNieuws wensen alle familie, vrienden en natuurlijk ook fans veel sterkte toe met dit grote verlies.

 

Bron: The Guardian

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Alan Rickman Nieuws · Artiesten · Nieuws