Nieuw Harry Potter boek op komst

Geschreven door op 12 februari 2016 om 20:00

Het huilen is voorbij, want J.K. Rowling werkt namelijk aan nieuw leesvoer dat een vervolg is op het zevende boek van Harry Potter. Lees hier meer over dit boek.

Nieuw Harry Potter boek

Het was volgens J.K. Rowling genoeg geweest na het zevende boek. Wel werkte ze na boek zeven aan een manuscript voor het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’. Met dit stuk werd er een beeld geschetst van hoe het er tien jaar later aan toegaat. Echter, van een toneelstuk kan niet iedereen genieten (vanwege beperkt aantal kaartjes en reisafstand bijvoorbeeld) en van een boek wel. Daarom besloot de schrijfster het manuscript te vertalen naar een boek, het achtste deel. Op 31 juli kunnen we het boek verwachten.

 

Tien jaar later

Met deze tekst worden we door The Bookseller alvast lekker gemaakt: „Het was altijd al lastig om Harry Potter te zijn en nu hij zich – tien jaar later – uit de naad werkt op het Ministerie van Magie, echtgenoot en vader van drie kinderen is geworden, is het er niet makkelijker op geworden.’’

Een dag voor verschijning van het boek gaat het gelijknamige toneelstuk in première in het Palace Theatre in Londen. Dat stuk wordt nog de hele zomer opgevoerd.

Stinkend rijk

Het is deze zomer alweer twintig jaar geleden dat de verslaving rondom Harry Potter begon. J.K. Rowling verkocht ruim 450 miljoen exemplaren in 79 talen van de zeven voorgaande boeken. Dit bracht haar omgerekend ongeveer 6,25 miljard euro op, wauw! En dat is alleen nog maar de opbrengst van de boeken..

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Film Nieuws · Nieuws