Kim Kardashian heeft de muziek vermoord

Geschreven door op 15 juli 2015 om 18:03
Sinnéad O'Connor - Fotocredits Thesupermat - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Sinead O’Connor vindt het belachelijk dat muziekblad Rolling Stone heeft gekozen voor een voorkant met Kim Kardashian erop. “Muziek is hierdoor officieel dood.”

Sinead O’Connor haalt uit

De Ierse zangeres heeft het helemaal gehad met muziekblad Rolling Stone. “Waarom krijgt deze vrouw (die niet lacht omdat het rimpels veroorzaakt) alle aandacht op de voorkant van de Rolling Stone. Nou, muziek is hierbij officieel dood. Wie had het ooit gedacht, dat notabene Rolling Stone hiervoor verantwoordelijk zou zijn? Bob Dylan zou hier ontzettend van schrikken”, vervolgt ze.

Sinnéad O'Connor - Fotocredits Thesupermat - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Sinnéad O’Connor – Fotocredits Thesupermat – Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Miley Cyrus heeft Kim geholpen

De 48-jarige zangeres heeft al vaker uitgehaald naar de muziekindustrie. Zo waarschuwde ze eens eerder voor de zangeres Miley Cyrus in een open brief. O’Connor was bang dat Cyrus “de hoer van de muziekindustrie” zou worden. Zat ze er zo naast?

O’Connor schrijft aan het begin van haar brief dat ze eigenlijk niet van plan was om hem te schrijven. Maar toen Cyrus vertelde dat haar laatste videoclip geïnspireerd is op Nothing Compares werd Sinéad platgebeld door Engelse kranten. Daarom besloot ze er publiekelijk toch wat over te zeggen. “Maar wel vanuit liefde en een moederlijk gevoel”, aldus de zangeres.

“Ik ben erg bezorgd over het feit dat mensen je hebben wijsgemaakt, of aangemoedigd hebben dat het ‘cool’ is om naakt door je video’s te lopen en sloophamers te likken (in de clip van Wrecking Ball red.). Er zal uiteindelijk alleen maar iets negatiefs van kunnen komen”, weet de Ierse zangeres zeker.

“Ik ben blij om te horen dat ik een soort rolmodel voor je ben. Ik hoop dan ook dat je met aandacht naar mij wil luisteren.”

“De muziekindustrie geeft helemaal niks om je of om andere artiesten. Ze zullen je prostitueren en ze laten je denken dat je dat zelf wil”, vervolgt de 46-jarige zangeres. “Je bent zoveel meer waard”, drukt ze Cyrus op het hart.

“Ik herhaal, je hebt genoeg talent en je moet ervoor zorgen dat je niet de hoer van de muziekindustrie wordt. Denk niet dat ze ook maar iets om je geven. Ze zijn er alleen vanwege je geld en wij zijn er vanwege de muziek.” Zo is het volgens O’Connor altijd geweest en zo zal het naar haar mening altijd zijn.

Sinead O’Connor

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Responsive Menu
Add more content here...