Guus Meeuwis liet het weer meters bier regenen in het Philips stadion

Geschreven door op 22 juni 2015 om 12:27
Guus Meeuwis, Gelderpop - Foto: Oscar Anjewierden - Flickr (CC BY-ND 2.0)

De Brabanders kunnen trots zijn op hun koning, Guus Meeuwis maakte weer een groot carnavalesk feest van zijn concerten in het Philips stadion! 

Het voorprogramma van Groots

Bij binnenkomt heerste er direct een heerlijke sfeer door de muziek van Miss Montréal. Echter, dat was niet waar het publiek voor was gekomen. Langzamerhand stroomde het stadion voller en voller met feestende bezoekers, gezelligheidsbeesten of gewoon diehard fans van Guus Meeuwis. Na Miss Montréal was het de beurt aan Kenny B om het publiek op te warmen voor Guus. Met twee van zijn bekendste nummers: ‘Als je gaat’ en ‘Parijs’, kreeg hij de bezoekers al flink aan het meezingen. Een goede opwarming dus, het publiek was klaargestoomd voor de koning van de Brabanders.

 

De grote opkomst van Guus Meeuwis

Toen was het zover! De blokken schermen die zich om het podium heen bevonden kleurden oranje. Alle ogen waren op het podium gericht, want van welke kant en wanneer zou de zanger opkomen? De organisatie besloot ons lichtelijk uit de spanning te halen en telden mee af. Er verschenen cijfers op de oranje schermen die met het publiek mee aftelden tot zijn opkomst. 3.. 2.. 1.. Guus Meeuwis kwam op de grote schermen in beeld en er klonken gitaarklanken van het nummer ‘Het is een nacht’. Maar waar was Guus dan te zien? Toen werd het duidelijk, Guus kwam het podium niet op maar verscheen op een klein plateau, midden in het stadion, dat hoog de lucht in ging.

 

Groots zijn met elkaar

Guus Meeuwis kreeg de stemming er lekker in door het nummer ‘Groots zijn’.

Knuffelende mensen in het stadion

Nadat Guus enkele hitjes zoals ‘Waar ben jij’, ‘Ik ben nergens zonder jou’ en ‘Het kan hier zo mooi zijn’ had gezongen waar het publiek flink op kon dansen, was het tijd voor een bescheidener nummer. De zanger zette het nummer ‘Dat komt door jou’ in. Hij vertelde het publiek dat dit het moment was om dierbaren en flinke knuffel te geven, en dat deed het publiek. Overal zag je knuffelende en kussende mensen. Op de grote schermen door heel het stadion kwamen deze mensen in beeld zodat iedereen kon meegenieten. Wat een liefde in Eindhoven!

 

Een geweldige opkomst!

Plots gebeurde er iets wat niet leek te kloppen, of was het een grap? Een man met een enorme krullenbos kwam op de grote schermen in beeld. Hij trok de stroomkabel eruit waardoor de muziek direct wegviel. De mensen in het stadion hadden al snel door wat er aan de hand was en de lachende menigte was dan ook goed te horen. Dit moest de entree voorstellen van niemand minder dan Di-rect.

Het publiek was natuurlijk al lekker aan het dansen, maar Di-rect kreeg ook het zittende publiek in beweging. Bij hun nummer ‘Young Ones’ vroeg hij Guus erbij en werd het een groot feest. De Brabantse zanger bedankte de mannen van Di-rect en ging verder met zijn Grootse concert.

 

Het stadion rond

Vanaf het podium liep een blauwe loper op zo’n drie meter van de grond in een ronde door heel het stadion. Nadat Di-rect het podium had verlaten, besloot Guus een ronde over de blauwe loper te gaan maken. Hij zette het nummer ‘Geef mij nu je angst in’, waardoor het publiek weer lekker mee kon zingen. Eenmaal aan de andere kant van het stadion aangekomen stond er plots een piano op de blauwe loper. Ook een pianist had zijn weg naar de blauwe loper gevonden en zette het nummer ‘Ik wil je, blijf bij me’ in. Weer kon het publiek luidkeels meezingen en kon je niet meer ontkomen aan de intieme, gezellige sfeer in Brabant.

‘Ik wil je, blijf bij me’ werd door de piano heel lief en klein, maar toen ook de band op het podium begon te spelen werd het toch een swingend feestnummer. Prachtig om te zien hoe zo’n groot stadion kan veranderen in een intieme en harmonieuze feesttent. Plots kwam er een oude bekende het podium opgelopen! Kenny B, die we voor de opkomst van Guus ook al zagen, had zin in nog een nummertje. Daarom zongen ze samen ‘Jij bent de liefde’, een nummer geschreven door Kenny B en uitgebracht door Guus.

 

‘En dan denk ik aan Brabant, want daar brand nog licht!’ Waar de mensen uit het publiek ook vandaan kwamen, iedereen zong mee. Zelfs de mensen op de zitplaatsen konden niet meer blijven zitten. Guus pakte groot uit met Brabantse vlaggen die over het publiek heen wapperden en confetti door het hele stadion heen.

Een onverwachte gast

‘Mag ik een applaus voor: Joshua!’ De frontman van Chef’Special kreeg een luid applaus. Samen met Guus liep hij de ronde over de blauwe loper terwijl ze het nummer ‘Ik ook van jou‘ zongen. Joshua zong de tekst Engelstalig en Guus zong het origineel, Nederlandstalig dus. Na het nummer was Joshua natuurlijk nog niet klaar. De volledige band van Chef’Special kwam opgelopen en ‘Peculiar’ werd ingezet. Na het nummer vroeg Joshua aan de bezoekers ‘Mag ik er nog eentje voor jullie doen?’ Na een luidkeelse ‘Ja!’ zette Chef’Special het nummer ‘In Your Arms’ in en weer zag je overal alleen maar zingende en dansende mensen.

 

Een muzikale kus van Guus

‘Volgens mij ben ik niet de enige die iets te vieren heeft. Jullie hebben allemaal foto’s mogen insturen en ik weet dat er heel veel mensen zijn hier die ook iets te vieren hebben. Ik kan ze niet allemaal één voor één feliciteren, daarom doe ik het muzikaal. Jullie krijgen wat mij betreft allemaal een kus van mij. Zo heet toevallig ook het volgende liedje. Even goed luisteren en dan weet ik zeker dat ik dadelijk een kus van jullie terug krijg, want het is niet zo heel moeilijk’, Aldus, Guus Meeuwis.

 

Hollandse Meesters

Samen met de The new cool collective big band zette Guus vier klassiekers in die recent ook zijn opgenomen op zijn nieuwe album: ‘Hollandse Meesters’. Hij zong: ‘Zeven dagen lang’, ‘Opzij’, ‘Onderweg’ en ‘Kom van dat dak af’. Hieronder kun je een filmpje zien waarbij de sfeer op het veld goed te proeven is.

 

Het regent meters bier

Bij het nummer ‘’t Dondert en ’t Bliksemt’ werd er zoveel uit de kast gehaald dat het op het slotnummer leek. Confetti, feest, polonaises en vliegend bier: net carnaval. ‘Lalalalala…’ klonk het door het hele stadion. Vanaf een zit-plek was het goed te zien hoe alle biertjes door de lucht vlogen en al het feestende publiek een lekkere bierdouche kreeg. Helaas liep Guus na het nummer af en riep hij: ‘Bedankt!’ Was dit het einde van 10 jaar Groots?

Nee, natuurlijk niet! Het vuurwerk was de lucht nog niet ingegaan en het bier was nog niet op. Dus Guusje kwam gewoon nog even terug om het feestje door te zetten. Hij zette ‘Ik heb genoten’ in en alle vrienden, familieleden, kennissen en zelfs vreemden pakten elkaar goed vast. Jong, oud, dik of dun, iedereen leek te genieten. Terwijl iedereen besefte dat het einde echt was aangebroken, kon Guus het toch niet laten om toch nog een nummertje in te zetten. ‘Toen ik je zag’.

De Brabanders kunnen trots zijn op deze held!

 

Kaartjes voor Groots 2016

Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Guus heeft al drie nieuwe concerten aangekondigd. Namelijk op: vrijdag 10-, zaterdag 11- en zondag 12 juni 2016. Bij Ticketmaster zijn de tickets in de verkoop gegaan. Mocht jouw favoriete datum zijn uitverkocht, kijk dan even op Topticketshop.nl.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.