Kenny B wil Nederlands met je praten in de Melkweg

Geschreven door op 23 juni 2015 om 14:23
reggaeconcerten - Fotocredits Robert Looij (Wikimedia Commons)

Op donderdag 17 december komt Kenny B naar de Melkweg. In deze koude decembermaand kan hij de zon voor een paar uur laten stralen met zijn zomerse nummers.

Kenny B - Fotocredits Robert Looij (Wikimedia Commons)

Kenny B – Fotocredits Robert Looij (Wikimedia Commons)

Kaarten voor Kenny B

Op donderdag 17 december komt Kenny B naar de Melkweg Amsterdam. In mei kreeg hij de Melkweg ook al uitverkocht. Hier ontving hij een dubbel platina plaat en gaf hij een overweldigende, intieme show. In december kun jij er ook bij zijn! De kaartverkoop gaat via Ticketmaster of Topticketshop.

Als Je Gaat

De single Parijs van Kenny B was al snel een grote hit, het nummer heeft maar liefst 7 weken op nummer 1 gestaan. Momenteel is dat niet het enige nummer van de zanger die vaak op de radio te horen is. ‘Als Je Gaat’ krijgt namelijk ook steeds meer bekendheid.

YouTube player

Kenny B in het Philips Stadion

Tijdens de concertreeks van Guus Meeuwis in het Philips Stadion was Kenny B ook een van de gastoptredens. Hier zong hij Parijs, Als Je Gaat en een nummer samen met Guus Meeuwis: Jij bent de liefde.

Populair in Suriname

Kenny B is een Surinaams-Nederlands oud-militair, vredesonderhandelaar en zanger. In de jaren tachtig diende hij in het Nationale Leger van Suriname, waaronder als politiek commissaris. Tussen 1989 en 1991 voerde hij vredesbesprekingen tussen de strijdende partijen in de Binnenlandse Oorlog. Sinds 1991 woont hij in Nederland en is hij zanger in de stijlen reggae en dancehall. In Suriname heeft de zanger maar liefst dertien nummer 1 hits gescoord. Ook wist hij meer dan 1 miljoen Spotify streams in één week tijd te behalen. Een van deze nummer 1-hits heet: Asamade.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.