Opknapbeurt geeft Soldaat van Oranje nieuw leven

Geschreven door op 11 mei 2015 om 17:43
TheaterHangaar op vliegveld_Valkenburg (Soldaat van Oranje) - Fotocredits: Pvt Pauline (Wikimedia Commons)

De TheaterHangaar die bekend staat om het draaiende decor van de Soldaat van Oranje, is toe aan een opknapbeurt.

Na de opknapbeurt zal de musical Soldaat van Oranje weer in volle toeren verder gaan.

TheaterHangaar op vliegveld_Valkenburg (Soldaat van Oranje) - Fotocredits: Pvt Pauline (Wikimedia Commons)

TheaterHangaar op vliegveld_Valkenburg (Soldaat van Oranje) – Fotocredits: Pvt Pauline (Wikimedia Commons)

De musical

De datums van Soldaat van Oranje in januari en februari 2016 zullen helaas uitvallen, maar met het gevolg dat de voorstellingen in april 2016 alleen maar unieker zullen worden. In januari en februari zal de TheaterHangaar namelijk worden verbouwd. Waarom? De TheaterHangaar verklaarde dat het theater na vijf jaar intensief gebruik aan vernieuwing toe is. Wij vermoeden dat er meer toekomstplannen zijn voor het theater en we wachten met smacht af. Ook zal er in die stille twee maanden weer een nieuwe groep aan de slag gaan, zodat zij in april de cast kunnen versterken.

De Soldaat van Oranje de musical draait inmiddels al bijna vijf jaar. Een show die erg geliefd is bij het Nederlandse publiek en sinds de première alleen maar uitverkochte zalen oplevert. We staan er niet meer van te kijken dat de musical wéér is verlengd t/m april 2016. Soldaat van Oranje is inmiddels de langstlopende musical uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

Nederlands Record

Gisteren, zondag 10 mei, werd de 1519e voorstelling gespeeld. Ook staat de teller na gisteren inmiddels op 1,6 miljoen bezoekers. Een Nederlands toprecord waar niet snel tegenop zal worden gebokst.

Uniek decor

Een uniek decor, wat houdt dat dan in? Wanneer het publiek op een draaiende plaat zit en zij werkelijk draaiend het decor afgaat, dan mag je het uniek noemen. Het is een ervaring die je nergens anders zal meemaken. Bovendien staat er geen simpel muurtje op het podium, maar zie je het water uit de zee werkelijk tegen het strand aanklotsen. Je ziet hoe bommen inslaan en hoe prachtige woningen geteisterd worden.

De soldaat van Oranje

Het verhaal over de Soldaat van Oranje begon allemaal in 1917 toen Siebren Erik Hazelhoff Roelfzema werd geboren. Hij was een Nederlandse verzetsstrijder, oorlogspiloot, radiomedewerker en schrijver. Het verhaal werd bekend bij het grote publiek toen hij in 1971 en boek schreef over zijn oorlogsbelevenissen. Het boek kreeg de titel: ‘Soldaat van Oranje’. In 1977 werd het verfilmd met Rutger Hauer in de hoofdrol (die overigens best wel op Erik Hazelhoff leek).

Kaartverkoop

Voor kaarten kun je kijken op de website van Topticketshop of op de website van Eventim.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.