Seasick Steve en zijn driesnarige gitaar brengen de blues naar Nederland

Geschreven door op 22 maart 2015 om 14:19
Seasick Steve - Foto: Thesupermat (Wikimedia, CC BY-SA 4.0)

De 74-jarige Seasick Steve komt ons verblijden met maar liefst vijf optredens. Zijn tour zal langs Eindhoven, Groningen, Amsterdam en Utrecht komen.

De bluesmuzikant speelt vooral op zelfgemaakte instrumenten, waaronder een driesnarige gitaar. Ook zingt hij daarbij op zijn blues/folk/boogie en country muziek.

KAARTEN SEASICK STEVE

Vandaag zijn de kaarten voor de concerten van Seasick Steve in de voorverkoop gegaan. Op de website van de bluesartiest of op Topticketshop kunnen de kaarten gekocht worden. Seasick Steve zal op 10 september in Eindhoven komen. Op 13 september zal hij een bezoekje brengen aan Groningen. Op 15 september komt hij Amsterdam verblijden en op 16 september komt hij performen in Utrecht.

 

BEGONNEN ALS ZWERVER

Als veertienjarig jongetje besloot Steve om uit huis te gaan en te gaan leven als zwerver. Hij verdiende zijn geld met blues optredens zodat hij zichzelf toch kon voorzien van eten en drinken. In de jaren 60 deelde hij het podium met onder andere John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins. Helaas werd hij hier niet veel bekender door. In 2006 bracht hij zijn debuutplaat ‘Dog House Music’ uit. Naar aanleiding daarvan werd hij uitgenodigd om in een oudejaars-muziekshow te komen spelen op de BBC. Daarna ging het hard voor de blues artiest en werd er zelfs gesproken over een doorbraak. Seasick Steve tekende bij platenmaatschappij Warner Brothers waardoor zijn tweede studioalbum wereldwijd werd uitgebracht. De inmiddels 74-jarige artiest is nog lang niet klaar voor zijn pensioen.

 

NIEUWE ALBUM

Op 23 maart komt het nieuwe album van Seasick Steve uit. Het album krijgt de titel: Sonic Soul Surfer. Het is op Bol.com vast te bestellen.
Hieronder is een voorproefje van het album te beluisteren:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.