Armin van Buuren: “Ik ben verslaafd aan optreden”

Geschreven door op 25 november 2014 om 10:34
Armin van Buuren - Foto: Maxime Guilbot - (Bron: Flickr)

De rush die Armin van Buuren krijgt tijdens zijn optredens werkt als een verslaving voor hem. Tenminste, dat zegt hij in een interview met Veronica Magazine.

“Als ik op een podium sta, komt er endorfine vrij. Daar krijg ik een kick van. Die endorfine kun je vergelijken met een shot coke. Ik weet dat ik verslaafd ben aan de rush van het optreden. Daar moet ik goed mee om zien te gaan.”

Slechts één maal eerder had de Nederlandse trance-dj te kampen met een burn-out. En dat is opmerkelijk, aangezien Armin van Buuren wel eens 200(!) maal per jaar optrad. Om dat te verhelpen (en waarschijnlijk om herhaling te voorkomen) schakelde hij destijds een coach in. Naar eigen zeggen deed het erg veel met hem dat hij zo veel aandacht kreeg en zo succesvol was.

Armin van Buuren

Kinderen nieuwe prioriteit Armin van Buuren

Toch laat hij de jaren van constant reizen en optreden nu liever achter zich. “Als ik nu op pad ben, wil ik maar één ding: zo snel mogelijk naar huis. Ik probeer zo veel mogelijk thuis te zijn en er dan ook echt voor mijn kinderen te zijn. Ik deed vroeger zo’n 200 boekingen per jaar. Dat is teruggebracht naar 110 en eigenlijk wil ik naar 70.”

De vraag is echter of dat aantal wel daadwerkelijk naar 70 terug te brengen is. Armin van Buuren is nog altijd één van de populairste en meest gevraagde dj ter wereld, zeker binnen het genre Trance. Als hij  die status wil behouden, dan zal een aantal van 70 optredens per jaar misschien te weinig zijn. Bovendien, zijn nieuwe concept A State of Trance Festival wordt binnenkort gelanceerd. En daar zullen ook de nodige uren achter de draaitafel voor moeten worden gemaakt.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Armin van Buuren Nieuws · Nieuws