Nick Cave in 2015 naar World Theater Forum in Den Haag

Geschreven door op 30 september 2014 om 11:31

Nick Cave is volgend jaar voor een tweetal concerten in Nederland te vinden. Op 16 en 17 mei staat hij in het World Forum Theater in Den Haag. 

De optredens van de Australiër liggen in lijn met zijn solotour, die hem de rest van het jaar door Australië voert. Volgens de singer-songwriter is het zijn doel om een unieke show te creëren, die de fans iets speciaals en opmerkelijks brengt. Tijdens zijn shows wordt hij ondersteund door Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler en Barry Adamson.

Voorverkoop Nick Cave

De voorverkoop voor de concerten van Nick Cave in het World Forum Theater in Den Haag start op 3 oktober om 10.00 uur. De kaartverkoop verloopt via de Ticketmaster en Mojo Concerts. De prijs van een kaartje start vanaf 59 euro exclusief servicekosten. Mocht het zich voordoen dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn, dan is het vaak nog mogelijk om via een secundaire ticketshop kaarten te bemachtigen.  Een van de mogelijke secundaire ticketshops is Topticketshop.

 

Nick Cave

Nick ontmoette Mick Harvey en Phil Calvert op de middelbare school in Caulfield nabij Melbourne, en zij richtten in 1973 een band op onder de naam The Boys Next Door. De band onderging een naamsverandering naar The Birthday Party toen ze naar Londen verhuisden. De band kreeg toen ook een gitarist, Blixa Bargeld. In 1983 viel de band uit elkaar. Cave, Harvey, en Bargeld vormden daarna Nick Cave and the Bad Seeds met Barry Adamson. De band bracht een aantal succesvolle albums uit over de laatste 20 jaar.

Nick Cave heeft, samen met enkele van zijn bandleden, in de loop der tijd enkele soundtracks gecomponeerd. Vooral de soundtrack voor de film The Road uit 2009 is bekend.

Tip: Het album Push the Skies Away van Nick Cave & The Bad Seeds is te bestellen via bol.com.

Bekijk hieronder de volledige show van Nick Cave & The Bad Seeds uit 2013, live in Montreal, Canada.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Nick Cave Nieuws · Nieuws