AC/DC-drummer aangeklaagd voor inschakelen huurmoordernaar

Geschreven door op 6 november 2014 om 12:07
Foo Fighters, Malcolm Young (AC/DC), Guns N' Roses - Foto's: Raph PH, Pandemonium73 (Flickr, Wikimedia)

Phil Rudd is de drummer van AC/DC. De geboren Australiër is aangeklaagd voor het proberen in te schakelen van een huurmoordenaar.

Hij werd gearresteerd toen de politie zijn huis doorzocht. Ze denken dat hij heeft geprobeerd om twee mannen te laten vermoorden. Hij wordt ook beschuldigd van bedreigingen en drugsbezit.

Afgelopen woensdag (gisteren) stond hij voor de rechter in het Nieuw-Zeelandse plaatsje Tauranga. Maar tijdens de rechtszaak zei hij niets en werd hij op borgtocht vrijgelaten. Hij mag ook geen contact hebben met degene die hij als huurmoordenaar in wilde schakelen. Als hij wordt veroordeeld, kan hij maximaal 10 jaar cel krijgen.

AC/DC

De Australische hardrockband AC/DC ontstond in 1973. Ze zijn in Nederland ook best wel bekend, maar kwamen nooit verder dan de derde plek in de Nederlandse albumlijst. Dat was met het album Black Ice, uit 2008. Op 2 december komt de band weer met een nieuw album, Rock or Bust. Misschien wordt dat dan wél hun eerste Nederlandse nummer 1-hit. Liefhebbers kunnen dat album alvast via deze link bestellen.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AC/DC Nieuws · Nieuws