Single Review: Lorde – Yellow Flicker Beat (HG: Mockingjay Part 1)

Geschreven door op 30 september 2014 om 9:52
Lorde naar Rock Werchter, Lorde - Foto: Cancha General - Flickr (CC BY 2.0)

Gisteravond, op maandag 29 september, zette de Nieuw-Zeelandse Lorde haar nieuwe single Yellow Flicker Beat online. Lees hier of wij deze plaat goed genoeg achten als soundtrack voor de eerste helft van het laatste deel van The Hunger Games. 

Lorde brak vorig jaar op 16-jarige leeftijd wereldwijd door met het popalbum Pure Heroine en haar internationale hit Royals. Voor de videoclip van Royals ontving ze in 2014 de MTV Music Video Award in de categorie beste rockvideo. Ze is de eerste vrouw die deze prijs in ontvangst mag nemen, maar de winst kwam MTV op felle kritiek van fans te staan, omdat Royals helemaal geen rock zou zijn.

Tip: Haar album Pure Heroine is verkrijgbaar via bol.com.

Single Review: Lorde – Yellow Flicker Beat (Hunger Games: Mockingjay Part 1)

Door haar succes met haar debuutalbum Pure Heroine en de wereldwijde hit Royals  liggen de verwachtingen hoog voor de nieuwe single van Lorde. Yellow Flicker Beat is haar eerste nieuwe nummer sinds het verschijnen van haar debuutalbum en doordat de single gekoppeld wordt aan de Hunger Games soundtrack ligt de lat nog hoger dan normaal.

Op basis van de lyrics kan er een hele duidelijke link gelegd worden met de eerste helft van het einddeel van The Hunger Games. De teksten sluiten erg goed aan op het verhaal van hoofdpersonage Katniss  en zijn in dat opzicht een waardige bijdrage aan de soundtrack. Dat is echter niet het enige wat een soundtrack vereist

Alhoewel het nummer zeker niet onaardig in het gehoor ligt, ontbreekt de klasse die het nodig heeft om een wereldhit te worden.. Lorde’s vocalen zijn degelijk te noemen, maar kunnen nog altijd niet helemaal verbazen. Daarnaast mist Yellow Flicker Beat de duistere sfeer die als een rode draad door de gehele Hunger Games-serie heen loopt. Lorde’s single is zeker niet slecht, maar vocalen van een andere zanger of zangeres hadden wellicht een betere uitwerking op het totaalbeeld gehad. Laat de nog 17-jarige Lorde rustig nog een paar jaar ervaring opdoen en dan kan ze uitgroeien tot een volwassen singer-songwriter van wereldniveau.

Beluister hieronder Single Review: Lorde – Yellow Flicker Beat (Hunger Games: Mockingjay Part 1) en deel uw mening met ons!

*Onze reviews zijn slechts de mening van de desbetreffende redacteur. Mocht u het niet met de review eens zijn, deel gerust uw mening met de rest van de lezers middels een reactie onderaan dit artikel. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.