Festival Report: We Are Electric laat bezoekers genieten to the max

Geschreven door op 22 juni 2015 om 13:56
We Are Electric - Fotocredits Cabaret Voltaire (Flickr) (CC BY 2.0)

We Are Electric, twee eindeloze zomeravonden vol Techno, Drum & Bass en Dubstep. Artiestennieuws was erbij en kan je vertellen: het was genieten to the max!

Meer dan alleen artiesten

Voor de meeste festivalbezoekers op We Are Electric begon het feestweekend al op vrijdag. Met onder andere Doppelgang, The Flexican & MC Sef en Black Sun Empire werd het weekend ingeluid.

De mainstage van We Are Electric bevond zich in een grote tent. Rondom de tent was er ruimte om op het gras of op het zand te zitten. Omdat het festival zich afspeelde op het E3 strand in Eersel was er ook de mogelijkheid om te zwemmen in een meer.

Vanwege de tempratuur zijn er slechts een paar waaghalzen ingesprongen en daar is het bij gebleven. Het festival bestond uit zes stages waarvan alleen drie t/m 6 op vrijdag open was.

Lekker eten tijdens We Are Electric

In tegenstelling tot de meeste festivals kon er veel meer worden gegeten dan alleen een vette hamburger. Van Mexicaanse wraps tot Japanse Wokgerechten en van een simpele tosti tot een vette hap, alles was aanwezig. Vanwege de prachtige locatie waren er genoeg zit-plekken, zowel op een bankje als op de grond.

Netsky DJ set

Op zaterdag begon de dag met Pamp & Harsh gevolgd door Netsky DJ set & Script MC op de mainstage.

De enorme tent stond nog halfvol, maar dat was voor het publiek geen excuus om stil te staan. Tegen het podium werd een menigte gevormd en niemand geneerde zich om z’n eigen dans-moves te laten zien. Iedereen ging los, vooral bij Netsky. De sfeervolle toon was natuurlijk op vrijdag al gezet, maar ook bij de zaterdaggasten zat de sfeer er lekker snel in.

Op onderstaand filmpje is Netsky te zien tijdens Rock Werchter.

YouTube player

Modestep kreeg de tent vol

De vier Britten van Modestep vormden dubstep met twee gitaristen, een drummer, draaitafels en een synthesizer tot een explosief gebeuren. Door de knalharde geluiden die uit de speakers van de mainstage galmden konden bezoekers het feest niet negeren. Iedere festivalganger die langs de tent liep en het geluid hoorde, sprong springend de tent binnen.

Modestep liet het publiek zweten, feesten en genieten. Bekijk hieronder een filmpje van verschillende feesten van Modestep.

YouTube player

Goed geregeld!

Niet alleen de complimenten aan de artiesten maar ook aan de organisatie. Vaak voelt een festival geslaagd wanneer de artiesten het publiek kunnen entertainen. Maar stiekem zit er veel meer achter: niet in de rij hoeven staan bij de wc’s, genoeg kunnen eten of genoeg zitplekken zijn ook erg belangrijk!

Tijdens het drukste moment bij de wc’s was de wachttijd slechts een paar minuten. Dat is hoe het hoort. Want wie veel kan plassen, kan ook veel drinken!

The Prodigy: een explosief en knallend einde

The Prodigy begon en de tent ontplofte! De festivalbezoekers stonden bij een act waar ze de hele dag op hadden gewacht. Overal werd een agressieve moshpit gevormd en niemand was veilig. De spanning werd niet opgevoerd omdat The Prodigy meteen hun hardste nummer door de speakers knalden.

Een van deze nummer was ‘The day is my enemy’, die is hieronder te beluisteren. The Prodigy was een groot dynamisch optreden die duidelijk erg in de smaak viel bij het publiek!

YouTube player

We Are Electric, bedankt voor het fantastische feest!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.