Op Solar weekend kan werkelijk alles

Geschreven door op 5 augustus 2015 om 11:55
Mainstage @ Solar Weekend Festival - Fotocredits Hank Kooijmans - (Persbericht MyNewsDesk)

Duiken in een popcornbad, zwieren als Tarzan of simpelweg trouwen.. op Solar weekend 2015 kan alles! Artiestennieuws was dit jaar het gehele weekend aanwezig!

Tent klaar en… relax

Toen de deuren van de Solarcamping zich op donderdag openden, leek het weer nog niet helemaal mee te gaan werken. Bezoekers stroomden binnen en tent na tent werd opgezet. Toen de regendruppels nergens meer te bekennen waren en het zonnetje zichzelf liet zien, ontstond er ook een gezellig sfeertje.

De meeste Solarbezoekers stonden er duidelijk voor open om nieuwe mensen te leren kennen en hier en daar werden er al wat woorden gewisseld.

Camping @ Solar Weekend Festival - Fotocredits Stephan Colen - Persbericht MyNewsDesk)

Camping @ Solar Weekend Festival – Fotocredits Stephan Colen – Persbericht MyNewsDesk)

Solar weekend 2015, Sfeer to the max

Toen de donderdagavond aanbrak, werden de spelletjes uit de tenten gehaald. Van drankspellen tot simpele kaartspellen, iedereen leek het gezellig te hebben. De een zette een muziekje op, de ander maakte zelf muziek. De eerste avond stond in het teken van het ontdekken, ontmoeten en voorbereiden op een geweldig weekend.

It’s Friday

De dag waarop alle overige campingbezoekers aankwamen en de stages op de camping opengingen. De ochtend ging rustig van start. De een lag nog lekker te slapen terwijl de ander al fris en fruitig de douche uitstapte.

Overal op de camping kon je sissende pannetjes horen. Pannenkoeken, eieren, soep of knakworsten. Een goede bodem leggen voor Solar leek iedereen erg belangrijk te vinden. Ook werden de eerste blikken bier rond het middaguur al opengemaakt. ‘Proost!’ Klonk het op de camping.

Middendorp @ Solar Weekend Festival - Fotocredits Vincent van den Boogaard - (Persbericht MyNewsDesk)

Middendorp @ Solar Weekend Festival – Fotocredits Vincent van den Boogaard – (Persbericht MyNewsDesk)

Daar komt de Solar weekend bruid

Trouwen doe je zo! Twee gekke mensen, althans zo noemden zij zichzelf in een interview met BNN, besloten te trouwen op Solar weekend. Nadat zij beiden het ja-woord hadden gegeven, werden de schuimkanonnen aangezet.

Het complete zandstrand van de camping werd bedekt met een dikke laag schuim. Ook de bruid en de bruidegom mengden zich in bruidsjurk en bruidspak in het schuim. Terwijl iedereen op het zandstrand aan het genieten was van de muziek, genoten enkele campingbezoekers in een opblaasbootje op het water.

Met de boot naar Solar

Op zaterdagochtend werd de muziek op het Solarterrein al om 11.00 uur aangezet. Vanuit de Solarcamping werden de bezoekers per boot naar het festival vervoert. Ook was er uiteraard de mogelijkheid om te lopen.

De vroege vogels stonden om 11.00 uur al te springen op de muziek terwijl anderen nog in de rij stonden voor de douches. In het algemeen was er al vroeg op de ochtend leven te bekennen op de camping. Wie om 10.00 uur niet wakker gebrand werd door de zon, had zijn slaap wel echt hard nodig.

Camping @ Solar Weekend Festival - Fotocredits Stephan Colen - Persbericht MyNewsDesk)

Camping @ Solar Weekend Festival – Fotocredits Stephan Colen – Persbericht MyNewsDesk)

Een spelletjesfestijn

Op het Solarterrein zat de sfeer er lekker in. Er werd niet alleen genoten van de muziek maar ook van de activiteiten eromheen. Zo kon je bijvoorbeeld duiken in een popcornbad, zwieren als Tarzan of springen op een springkussen. Het liet het kind in je te boven komen. Verder had de Solarorganisatie alles goed geregeld. Genoeg wc’s, genoeg eet- en drinkkraampjes en vooral: genoeg muziek.

Afterparty

Nadat het Solar weekend Festival om 23.00 uur hun deuren sloot, ging het feest op de camping nog gewoon door. Er werden nog wat biertjes gedronken en feestjes gebouwd. De creatieve inrichting van de camping zorgde voor een gezellig sfeertje. Zo was een klein straatje op het campingterrein ingericht met creatieve tenten. O.a. de tent van Magic Mike en Marilyn Monroe waren aanwezig.Wie tijdens de afterparty door dat straatje liep, kon het wellicht niet laten om een leuke foto met de tenten te maken.

Nadat de officiële Solar weekend afterparty was geëindigd, eindigde het feest op de camping zelf nog niet. Iedereen keerden terug naar hun tenten om daar verder te feesten. Tot diep in de nacht waren de klanken van gepraat, gelach en gezang te horen.

Mainstage @ Solar Weekend Festival - Fotocredits Hank Kooijmans - (Persbericht MyNewsDesk)

Mainstage @ Solar Weekend Festival – Fotocredits Hank Kooijmans – (Persbericht MyNewsDesk)

De laatste dag

‘Nog één keer knallen’, dat was de instelling van de laatste Solardag. Weer werden de campinggasten wakker gebrand door de zon en enkele tenten werden al opgeruimd. Als je als vreemde over het campingterrein zou rondlopen, zou je denken dat er een bom was ontploft. Overal was rommel en viezigheid te bekennen. Dat was natuurlijk geen reden om het feest op Solar niet nóg groter te maken dan op zaterdag. De eerste boot vertrok weer naar het Solarterrein en de gasten stroomden binnen.

Knallen tot de laatste minuut

Reggae, R&B, Electric, Trance en ga zo maar door. Er was van alles te horen op het festivalterrein. Iedere muziekliefhebber had de kans om optimaal te genieten! Wij van Artiestennieuws hebben dat in ieder geval gedaan. Voor degene die erover nadenkt om volgend jaar te gaan: DOEN! Vooral de camping is een aanrader.

Het is een topweekend. Uiteindelijk maak je zelf het feest, maar de organisatie van Solar Weekend helpt je daarmee door de juiste muziek, de juiste aankleding en de gezelligste spelletjes te regelen. Solar is echt een aanrader! Wil jij dit festival volgend jaar zelf bezoeken? Volg Solar weekend op Facebook of bezoek de Solar Weekend Website.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.