“Psychopaten luisteren graag naar Justin Bieber en Eminem”

Geschreven door op 15 november 2017 om 11:11
Justin Bieber - Foto: (Flickr) Disney | ABC Television Group (licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/ (CC BY-ND 2.0)

Bijzonder nieuws uit de Verenigde Staten! Uit onderzoek van de New York-universiteit is gebleken dat psychopaten graag naar Justin Bieber en Eminem luisteren.

“Psychopaten houden van Justin Bieber en Eminem”

Ben jij fan van Justin Bieber? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De muziek van de popster zou namelijk zeer geliefd zijn bij psychopaten! Dat blijkt uit een onderzoek van professor Pascal Wallisch van de New York-universiteit. De psychologie professor zocht samen met voormalig NYU-student Nicole Leal uit of er een verband bestaat tussen psychopathie en bepaalde muziekgenres.

‘No Diggity’

‘The Washington Post’ meldt dat de onderzoekers meer dan 190 psychologie-studenten van de NYU hebben ondervraagd. De studenten moesten een vragenlijst invullen, waaruit hun mate van psychopathie moest blijken. De studenten kregen vervolgens verschillende nummers te horen uit verschillende genres, die ze een score van één tot zeven moesten geven.

Wat blijkt? Tracks als ‘What Do You Mean?’ van Justin Bieber, ‘Lose Yourself’ van Eminem en ‘No Diggity’ van Blackstreet vertonen een grote correlatie met psychopathie. Nummers als ‘Money For Nothing’ van Dire Straits zou juist weinig met de persoonlijkheidsstoornis te maken hebben. Maar of we dit nieuws heel serieus moeten nemen…?

Bron: The Washington Post

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Eminem Nieuws · Fun Content · Justin Bieber Nieuws · Nieuws · WTF