Rode Kruis ontvangt muzikaal materiaal voor donaties

Geschreven door op 22 september 2014 om 8:52
Logo: Het Rode Kruis - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Een aantal prominente muzikanten, voornamelijk Nederlandse artiesten, hebben muzikaal materiaal aan het Rode Kruis gedoneerd om geld in te zamelen. Het Rode Kruis heeft daarvan een album gemaakt, die vanaf vandaag op de website van de hulpverlenersorganisatie gekocht kan worden.

Het album draagt de titel Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen en wordt op de website van het Rode Kruis gekocht worden voor slechts 8 euro. Op het album staan bands als Bløf en Racoon, maar ook artiesten als Ilse de Lange en Niels Geusebroek. De gedoneerde nummers zijn muzikaal materiaal van de artiesten die al wel voltooid waren, maar waar verder niets mee werd gedaan.

Het Rode Kruis

De opbrengst van de albumverkoop wordt voornamelijk gebruikt om de gebieden in Zuid-Soedan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek te ondersteunen. Vooral de kinderen zijn daar het meest kwetsbaar, al kan een groot deel van de bevolking daar alle mogelijke hulp gebruiken. Het geld zorgt in eerste instantie voor voedsel en medische zorg, maar ook door distribueren van zaaigoed en bijbehorend gereedschap, zodat de meeste families weer in hun eigen behoefte kunnen voorzien.

Tip:Het album is verkrijgbaar via Itunes. 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Nieuws