Zomerse nieuwe single voor Colbie Caillat

Geschreven door op 25 juli 2016 om 10:26

De Amerikaanse singer/songwriter Colbie Caillat brengt binnenkort een nieuw album uit. Van dat album is de single Goldmine het eerste wat men van haar nieuwe materiaal zal horen!

Colbie Caillat met The Malibu Sessions

Na de release van haar laatste studio album Gypsy Heart uit 2014 en de bijhorende tour, legde Colbie Caillat de focus op het schrijven en opnemen van nieuwe liedjes. Het resultaat daarvan zal in het najaar te horen zijn op het – in oktober verschijnende – album The Malibu Sessions.

Inspiratie voor haar nieuwe plaat haalde Colbie onder meer uit classic rock uit de jaren 70. “Er staan een hoop invloeden van Paul Simon, Fleetwood Mac en Tom Petty op dit album, artiesten waar ik veel naar heb geluisterd en nog steeds naar luister”, aldus Colbie in een verklaring. Met The Malibu Sessions gaat de zangeres ook weer op tournee. In een akoestische setting doet ze vanaf augustus diverse Amerikaanse steden aan.

Nieuwe single ‘Goldmine’

Als eerste single van het album heeft Colbie onlangs Goldmine gelanceerd, een vrolijk nummer met zomerse invloeden en dus perfect voor de tijd van het jaar. Een akoestische versie van het nummer (speciaal opgenomen voor het YouTube kanaal van showbizz blogger Perez Hilton) kun je hieronder bekijken.

Succesvol vanaf 2007

Het succes voor Colbie begon in 2007. De zangeres had destijds een account op profielensite MySpace waarop ze haar eigen geschreven liedjes aan een select groepje fans kon laten horen. Dat selecte groepje groeide snel en uiteindelijk kon de zangeres rekenen op zo’n 17 miljoen luisteraars. Dit leverde haar vervolgens een platendeal op en haar debuutalbum Coco (met daarop de hit Bubbly) werd een gigantisch succes. In de jaren erna volgden meerdere albums en singles en verkocht Colbie ongeveer zo’n 16 miljoen platen wereldwijd.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·