Adele uitgeroepen tot ‘beste artiest van het jaar’, One Direction ‘beste nieuwkomer’

Geschreven door op 18 december 2012 om 12:04
Adele - Fotocredits: Christopher Macsurak (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Adele heeft opnieuw de titel voor ‘Beste artiest van het jaar’ binnengesleept. De Britse zangeres bleef daarmee Rihanna en Taylor Swift voor op de ranglijst van het Amerikaanse Billboard Magazine.

Adele uitgeroepen tot ‘beste artiest van het jaar’

Jaarlijks maakt het muziekblad Billboard bekend welke nummers, albums en artiesten het jaar domineerden. Op basis van haar prestaties in de Billboard Hot 100 en de album top 200 werd Adele net als in 2011 uitgeroepen tot ‘Beste Artiest’. Daarnaast werd haar album ’21’ uitgeroepen tot ‘het beste album van het jaar’.

‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye Ft. Kimbra werd uitgeroepen tot ‘beste nummer van het jaar’. Carly Rae Jepsen kwam op nummer 2 met ‘Call Me Maybe’, gevolgd door ‘We Are Young’ van de Amerikaanse band Fun. De beste nieuwkomer van het afgelopen jaar is de Britse boyband One Direction die daarmee Carly Rae Jepsen en Gotye voorbleef.

Degene die het meest verdiende dit jaar was Madonna, die met haar tour maar liefst 228 miljoen dollar ophaalde. Ze speelde dit jaar 72 concerten, die stuk voor stuk uitverkocht raakten. Ook Bruce Springsteen (199 miljoen) en voormalig Pink Floyd-bassist Roger Waters (186 miljoen) hadden weinig te klagen dit jaar, zo blijkt uit de lijst. Opvallend genoeg heeft de lijst ook een Nederlands tintje, Andre Rieu verdiende met zijn tour 46 miljoen dollar en completeert daarmee de top 10 van ‘Beste Tours’.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Adele Nieuws · Artiesten · Nieuws · One Direction Nieuws