Lady Gaga verbiedt gebruik van Lady Googoo

Geschreven door op 17 oktober 2011 om 10:39
Lady Gaga - Foto: Justin Higuchi (Wikimedia Commons)

Het nummer ‘The Moshi Dance’ van virtuele popster Lady Googoo mag niet meer gebruikt worden. Dit heeft Lady Gaga samen met haar advocaat bekent gemaakt.

Lady Googoo is een virtueel personage uit een game van studio Mind Candy. Ze is te zien in het spel Moshi Monsters, hier mag ze ook in blijven verschijnen van de rechter. Echter mag Mind Candy het virtuele personage niet meer gebruiken voor video’s en nummers. Hiermee gaan de plannen van Mind Candy niet door. De studio wilde namelijk via Moshi Music een verzamelalbum uitgeven met onder andere het nummer ‘The Moshi Dance’ van Lady Googoo.

De studiobaas van Mind Candy, Michael Acton Smith is erg teleurgesteld. “Ik vind het jammer dat Lady Gaga de humor van de parodie niet kan inzien. Bovendien zien kinderen echt wel het verschil tussen het virtuele personage en de zangeres zelf.”

Lady Googoo is een personage in het spel Moshi Monsters. Ze is erg populair onder jonge gamers. Het youtube filmpje met het nummer van Lady Googoo was, voordat het offline werd gehaald, al miljoenen keren bekeken. Het spel Moshi Monsters is een spel op het internet. Het wordt wereldwijd door vijftig miljoen kinderen van tussen de 6 en 12 jaar gespeeld.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Lady Gaga Nieuws · Nieuws