Man achter Big Bang Theory vernoemt nieuwe serie naar Nirvana

Geschreven door op 24 oktober 2012 om 14:54
Kurt Cobain, Logo Nirvana - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Dave Goetsch, de schrijver van de comedieserie ‘The Big Bang Theory’, zal binnenkort een nieuwe show op tv brengen. Die show heeft hij vernoemd naar Nirvana’s succesvolste nummer: “Smells Like Teen Spirit”.

De Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter meldt dat binnenkort een nieuwe serie geschreven door Dave Goetsch op tv zal verschijnen. Goetsch werd eerder bekend als schrijver van onder meer ‘The Big Bang Theory’, ‘3rd Rock From The Sun’ en ‘Grounded For Life’.

De nieuwe serie gaat over een tiener die afziet van de mogelijkheid om naar de prestigieuze universiteit Harvard te gaan, maar in plaats daar van er voor kiest om een miljoenenbedrijf op te starten in zijn eigen garage. Dit doet hij samen met zijn beste vriend, zijn zus en zijn ouders die (heel toevallig) fan zijn van jaren ’90 indie-rock.

‘Smells Like Teen Spirit’ werd in 1991 door de grunge-band Nirvana uitgebracht op het legendarische album ‘Nevermind’. Zanger Kurt Cobain schreef de tekst van het nummer en gaf later in een interview toe dat het nummer geïnspireerd was op ‘Gouge Away’ van ‘The Pixies’.

De rechten van de serie zijn opgekocht door de zender CBS, die ook Two and a Half Men, The Big Bang Theory en How I Met Your Mother uitzendt. Het is overigens nog niet duidelijk of Courtney Love, de ex van Kurt Cobain die sinds zijn dood de Nirvana-rechten bezit, akkoord gaat met de naam van de serie.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: