Rob de Nijs zet punt achter carrière vanwege Parkinson

Geschreven door op 17 september 2019 om 12:56
Rob de Nijs - Foto: StampMedia/Machteld Bollen (Flickr, CC BY 2.0)

Rob de Nijs wordt na bijna zestig jaar gedwongen om een punt achter zijn carrière te zetten. Onlangs werd de ziekte van Parkinson bij hem geconstateerd.

Rob de Nijs stopt wegens Parkinson

Rob de Nijs moet noodgedwongen stoppen met optreden. De 76-jarige zanger onthulde in gesprek met ‘De Telegraaf’ dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Het nieuws kwam in eerste instantie hard aan bij de geboren Amsterdammer: “Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst. Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel.”

De Nijs stopt niet direct met optreden en heeft nog plannen voor een nieuwe plaat en tour, voordat hij zijn microfoon definitief aan de wilgen hangt: “Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.”

“Nog een jaar”

De zanger geeft aan dat hij nog een jaar op de bühne zal staan, alvorens hij afscheid neemt van zijn fans. Stemproblemen heeft hij niet, zo stelt De Nijs: “Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit… houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat… nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar.”

 

Bron: De Telegraaf

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Rob De Nijs Nieuws