Billie Eilish jongste zangeres ooit op nummer 1 Britse Album Top 100

Geschreven door op 8 april 2019 om 13:14
Billie Eilish - Fotocredits: Justin Higuchi - Flickr (CC BY 2.0)

Billie Eilish is met haar zeventien jaar de jongste zangeres ooit die de eerste plek bereikt heeft in de Britse Album Top 100.

Billie Eilish op 1 Britse hitlijsten

Goed nieuws voor Billie Eilish! De zeventienjarige mag zichzelf de jongste zangeres ooit noemen die de Britse Album Top 100 wist te domineren. Na het uitbrengen van haar debuutalbum ‘WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?‘ kwam ze op vrijdag 5 april 2019 op de hoogste positie binnen in de hitlijst. Het album is al ruim 48 duizend keer over de toonbank gegaan. Met dit record stoot ze Joss Stone van de troon, die in 2004 met haar plaat ‘Mind, Body and Soul op de hoogste plek binnenkwam.

Wereldwijd succes

Wereldwijd scoort de jonge artieste grote hits en speelt ze voor verschillende uitverkochte zalen. Zo kwam haar debuutplaat ook op nummer een binnen in de albumhitlijsten van onder andere Nederland, Australië, de Verenigde Staten en België. Aan Official Charts Company laat Eilish weten dankbaar te zijn voor alle steun: “We worked really hard on this album. Thank you for the love!!”

Billie Eilish

De poplegende brak internationaal door met de single ‘Ocean Eyes’. Sindsdien is Billie niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziekwereld. Zo gaf de zangeres in februari 2019 een uitverkocht concert in TivoliVredenburg te Utrecht. Aankomende zomer betreedt de artieste het podium van Pukkelpop.

 

Bron: AD, Official Charts Company, Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Billie Eilish Nieuws · Fun Content · Nieuws