Mick Jagger ondergaat operatie aan versleten hartklep

Geschreven door op 2 april 2019 om 14:10
Mick Jagger (The Rolling Stones) - Fotocredits: Jerzy Bednarski - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Mick Jagger ondergaat binnenkort een hartoperatie. Dit maakte een Amerikaanse nieuwssite bekend op maandag 1 april 2019. De 75-jarige frontman van The Rolling Stones zal naar verwachting volledig herstellen.

Mick Jagger ondergaat hartoperatie

Op zaterdag 30 maart 2019 werd bekendgemaakt dat Mick Jagger een medische ingreep moet ondergaan. Nu is er meer duidelijkheid over de situatie van de artiest. The Rolling Stones-zanger krijgt een nieuwe hartklep. Dit maakte de Amerikaanse nieuwssite Drudge Report bekend op maandag 1 april 2019. De operatie vindt dezelfde week meteen plaats in een ziekenhuis in New York. Jagger zal naar verwachting volledig herstellen. Hij houdt zich aan een streng dieet en traint regelmatig. Als de zanger deze gezonde levensstijl aanhoudt zou hij aankomende zomer alweer op het podium kunnen staan.

Tour uitgesteld

Om de hartoperatie te ondergaan was Jagger genoodzaakt de ‘No Filter’ tour van The Rolling Stones uit te stellen. De concertreeks zou op zaterdag 20 april 2019 van start gaan in Miami. Dokters vonden het echter onverantwoord dat de zanger negen weken lang door de VS en Canada zou toeren met een versleten hartklep. Wanneer de concerten worden ingehaald is nog niet bekend.

De 75-jarige frontman biedt via Twitter zijn excuses aan voor het uitstellen van de tour. “Ik vind het vreselijk om onze fans zo in de steek te laten en ben extreem teleurgesteld dat we onze tournee moeten uitstellen, maar ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk weer het podium op te gaan”, aldus Jagger.

 

Bronnen: Drudge Report, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.