Jon Allen in oktober 2019 voor drietal shows naar Nederland

Geschreven door op 29 maart 2019 om 11:20
Jon Allen - Cruïla 2010 - Fotocredits: Alterna2 http://www.alterna2.com - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)
UPDATE 29-3-2019: Jon Allen heeft een show toegevoegd aan zijn tour door Nederland! Dit concert vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2019 in Paard te Den Haag. Tickets zijn per direct verkrijgbaar via de website van het poppodium.

Jon Allen komt in het najaar van 2019 voor drie shows naar Nederland! De singer-songwriter treedt op in het Nijmeegse Doornroosje, De Helling in Utrecht en 013 te Tilburg.

Jon Allen voor drie shows naar Nederland

De Britse singer-songwriter Jon Allen komt in oktober 2019 voor maar liefst drie optredens naar Nederland. Op donderdag 17 oktober 2019 staat de zanger in Doornroosje te Nijmegen. Een dag later, op vrijdag 18 oktober 2019, betreedt de artiest de bühne van De Helling in Utrecht. Het derde concert vindt plaats op zondag 20 oktober 2019 in het Tilburgse 013. Allen bracht in mei 2018 zijn vierde studioalbum ‘Blue Flame’ uit. Het is waarschijnlijk dat deze plaat centraal zal staan tijdens de shows.

Tickets

Concertkaarten voor de concerten in De Helling in Utrecht en 013 te Tilburg zijn reeds verkrijgbaar via de website van Ticketmaster. De kaartverkoop voor de show in Doornroosje gaat op zaterdag 30 maart 2019 van start om 10:00 via de website van Doornroosje. Uitverkocht? Kijk hier.

Homeland

Jon Allen’s sound kan omschreven worden als een combinatie van folk en catchy country blues. De uit Winchester afkomstige singer-songwriter bracht in 2009 zijn debuutalbum ‘Dead Man’s Suit’ uit. De opvolger van deze plaat, getiteld ‘Sweet Defeat’ verscheen twee jaar later in 2011. Een van de tracks afkomstig van dit album werd gebruikt als de soundtrack van de televisieserie Homeland. In mei 2018 verscheen het meest recente studioalbum van de muzikant, ‘Blue Flame’, waarop Allen’s vertrouwde geluid is aangevuld met soul-elementen.

Benieuwd geworden? Beluister hier Jon Allen’s track ‘Night and Day’:

YouTube player

 

Bron: Doornroosje, TivoliVredenburg, 013, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.