Pinkpop vanaf 2020 tien jaar lang niet meer in Pinksterweekend

Geschreven door op 3 januari 2019 om 11:00
Pinkpop terrein - Foto Maurice van Bruggen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Pinkpop stapt af van een traditie. Vanaf 2020 vindt het festival niet meer plaats in het Pinksterweekend. Dit maakt festivalbaas Jan Smeets bekend in een interview.

Pinkpop niet meer in Pinksterweekend

Vanaf 2020 wordt het jaarlijkse festival Pinkpop niet meer georganiseerd in de Pinksterweekenden. Dit geeft festivalorganisator Jan Smeets aan in gesprek met L1mburg Centraal. Zo valt het christelijke feestweekend te vroeg in het jaar om een goedgevuld festival neer te zetten. Ook is er volgens de grote festivalbaas te veel concurrentie, mede door het Amerikaanse festival Bonnaroo. Hierdoor zou Smeets geen grote namen naar Limburg kunnen halen. Daarom richt de organisatie zich nu op het tweede weekend van juni.

Pinkpop 2019

De jubileumeditie in 2019 vindt wel nog plaats in het Pinksterweekend. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni 2019 staan onder andere Fleetwood Mac, Mumford & Sons en George Ezra op het podium van het festival. Voor deze editie zou Smeets tevens in gesprek zijn met Rowwen Hèze en Golden Earring.

Geruchten

Eerder gingen er al geruchten rond over een vierde dag voor het jubileum en een verlenging van de eindtijd van een andere dag. Het eerste gerucht werd al snel door de organisatie ontkracht. Jan Smeets vertelt nu wel dat één van de dagen inderdaad langer zal duren. De headliner van deze dag zal om 2:00 uur het festival afsluiten.

 

Bron: L1mburg Centraal

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Fun Content · Nieuws · Pinkpop Nieuws