Waylon verovert plek in de finale van het Eurovisie Songfestival 2018

Geschreven door op 10 mei 2018 om 23:10
Eurovisie Songfestival 2018- By BenjaminMakovoz2017 [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Waylon is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2018! De zanger nam het met zijn nummer ‘Outlaw in ‘Em’ donderdagavond op tegen zeventien andere deelnemers. Nederland behoort tot een van de tien landen die in de tweede halve finale van het liedjesfestijn een finaleplek wisten te veroveren!

Waylon in finale Eurovisie Songfestival 2018

He did it! Waylon heeft vanavond met het nummer ‘Outlaw in Em‘ een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival weten te veroveren. Het kon ook haast niet anders met de ijzersterke vocale performance die de zanger neerzette. Bij veel andere deelnemers vlogen de valse noten je om de oren in deze semi-finale.

In de tweede halve finale van 10 mei streden in totaal achttien landen om een begeerde plek in de finale van zaterdag. Slechts tien landen mochten door en Nederland is daar dus een van!

Bekendmaking

Om iets over 23.00 uur was het dan zover! Het moment van de waarheid voor Nederland. Gaat Waylon met het nummer ‘Outlaw in Em‘ door naar de finale van het songfestival aankomende zaterdag of strandt hij in de tweede halve finale?

Het verlossende antwoord liet even op zich wachten. De Portugese presentatrices noemden ‘The Netherlands‘ pas als laatste in het lijstje van finalisten.

De landen uit de tweede halve finale die door zijn naar de finale van de 63e editie van het Eurovisie Songfestival zijn:

  • Servië
  • Moldavië
  • Hongarije
  • Oekraïne
  • Zweden
  • Australië
  • Noorwegen
  • Denemarken
  • Slovenië
  • Nederland

Finalisten

Afgelopen dinsdag was de eerste halve finale. Negentien landen streden toen om tien begeerde finaleplekken. De deelnemers en finalisten van semi-finale 1 kun je terugvinden in: ‘Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2018: alle deelnemers op een rij‘.

In totaal staan zes-en-twintig landen in de finale op zaterdag 12 mei. Twintig landen zijn door vanuit de halve finales. De ‘grote vijf’ die de grootste bijdrage aan de Eurovisie-kas leveren, zijn automatisch door. Het gaat om Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Gastland Portugal is ook direct door naar de finale, omdat het land vorig jaar het songfestival won.

Finale Eurovisie Songfestival 2018

Op zaterdag 12 mei is de grote finale van de European Song Contest, zoals het songfestival in het Engels wordt genoemd. In Nederland zendt de AvroTros op NPO1 het liedjesfestijn uit. Jan Smit en Cornald Maas voorzien samen de uitzending van commentaar.

Je kunt het Eurovisie Songfestival ook bekijken op de BBC met commentaar van Graham Norton. Op YouTube is het festival ook live te volgen.

De dames van Og3ne, die vorig jaar elfde werden op het liedjesfestijn in Kiev, maken namens Nederland de punten bekend.

20.30 uur:                             Live-registratie ‘Waylon: Op weg naar het Songfestival 2018

21.00 tot +/- 0.00 uur:      Finale Eurovisie Songfestival + uitslag

Live-feed

Tijdens de finale zaterdag doen wij live verslag via Twitter. Je kunt de live-feed volgen op onze website of via ons Twitter-kanaal. Twitter jij ook mee met de hashtags #eurovision en #esf2018?

Songfestivalweetjes

Kun je geen genoeg krijgen van het Eurovisie Songfestival? Wij hebben boeiende feitjes en algemene informatie over de 2018-editie van het songfestival voor je verzameld in ‘Alles wat je wilt weten over het Eurovisie Songfestival 2018‘.

Bron: uitzending Eurovisie Songfestival

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.