5 Bollywood songs die het luisteren waard zijn

Geschreven door op 15 maart 2016 om 15:30
Muziek, liefde, valentijn, hart, valentijdsdag, valentijn top 10 - Pixabay CC0 Creative Commons

Bollywood! Films met kleurrijke kleding, uitbundig gedans en natuurlijk muziek. En die muziek is ook uitermate populair. Daarom hebben wij van ArtiestenNieuws een lijstje gemaakt met 5 Bollywood songs waar je echt even naar moet luisteren. 

1. Tum Hi Ho – Arijit Singh

Arijit Singh is een playback singer, betekende dat hij zijn zangstem uitleent aan films. De zanger kreeg bekendheid door de reality show Fame Gurukul in 2005 die hij verloor. Later deed hij mee aan een andere show die hij wel won. Met het nummer Tum Hi Ho voor de film Aashiqui 2 werd de zanger echt bekend. Voor dit nummer kreeg hij ook de Best Male Playback Singer Award.

2. Baby Doll – Kanika Kapoor

Kapoor begon haar carrière als playback singer in 2014 met de song Baby Doll voor de film Ragini MMS 2. Het nummer ging viral en stond bovenaan in de hitlijsten. Ook kreeg ze meerdere awards voor het nummer, waaronder de Filmfare Award for Best Female Playback Singer.

3. Sunn Raha Hai – Ankit Tiwari

De carrière van Tiwari begon met het maken van jingles en achtergrondmuziek voor televisie programma’s. In 2010 en 2011 kreeg hij de kans muziek te componeren voor twee films en daarna kwam zijn zangcarrière op gang. In 2013 kwam hij met het nummer Sunn Raha Hai voor de film Aashiqui 2. De song, samen met het album, werden genomineerd voor twee Filmfare Awards en won de Best Music Director Award.

4. Sunny Sunny – Neha Kakkar

De nu 27-jarige Neha, opgegroeid in Delhi als zusje van zangeres Sonu Kakkar, deed in 2006 mee aan de show Indian Idol en kwam twee jaar later met haar debuutalbum Neha The Rock Star. Het nummer Sunny Sunny nam ze samen met Yo Yo Honey Singh op voor de film Yaariyan.

5. Subhaarambh – Divya Kumar

Kamar groeide op in een muzikale familie en begon al met zingen toen hij acht jaar oud was. Zijn Bollywood breakthrough was in de film Tutiya Dil en hij heeft sindsdien populaire nummers gezongen als Subhaarambh (voor de film Kai Po Che) en Chanchal Man Ati Random voor de film Shuddh Desi Romance.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes