Ariana Grande wijst Britse koninklijke onderscheiding af

Geschreven door op 31 december 2018 om 11:27
Ariana Grande - Bron Flickr (Publiek Domein)

Ariana Grande weigert de Damehood, een belangrijke Britse koninklijke onderscheiding, aan te nemen. Dit doet de zangeres uit respect voor nabestaanden van de aanslag in Manchester. 

Damehood Ariana Grande

Ariana Grande heeft de Damehood, een belangrijke Britse koninklijke onderscheiding, afgelopen weekend op een beleefde manier geweigerd. De zangeres zou deze onderscheiding ontvangen voor haar benefietconcert in Manchester. Het benefietconcert vond plaats naar aanleiding van de aanslag tijdens het concert van de popster te Manchester in mei 2017. De terroristische aanslag nam het leven van tweëntwintig mensen.

Rouwproces

Grande voelt zich volgens bronnen van The Sun vereerd door de onderscheiding, maar deze komt volgens haar nog te vroeg. De Amerikaanse popster zegt nog in het rouwproces te zitten. Ook zou het volgens Ariana ‘ongevoelig’ overkomen tegenover de families van nabestaanden.

Damehood

De Damehood, voor mannen de Knighthood, is een belangrijke Britse koninklijke onderscheiding. Koningin Elizabeth reikt deze onderscheiding uit aan mensen die iets belangrijks voor de maatschappij hebben gedaan. Zodra de onderscheiding is ontvangen, mag de ontvanger ‘Dame’ of ‘Knight’ genoemd worden. Ariana wijst deze titel voorlopig nog af. Eerder werd zij al wel ereburger van de stad Manchester.

 

Bron: nu.nl, thesun.co.uk

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Ariana Grande Nieuws · Artiesten · Fun Content · Nieuws