Le Mystère des Voix Bulgares in 2019 naar Muziekgebouw Eindhoven

Geschreven door op 15 november 2018 om 9:38
Le Mystère des Voix Bulgares - screenshot YouTube

 Le Mystère des Voix Bulgares komt, samen met zangeres Lisa Gerrard, naar Nederland! In 2019 staan de artiesten in het Muziekgebouw te Eindhoven.

Le Mystère des V0ix Bulgares naar Eindhoven

Het koor Le Mystère des Voix Bulgares en Lisa Gerrard geven op donderdag 14 maart 2019 een concert in Muziekgebouw Eindhoven. Tijdens dit unieke concert staan ze samen voor de allereerste keer op het podium in Nederland. Tijdens dit optreden staat hun gezamenlijke album ‘BooCheeMish’ centraal, dat in mei 2018 is uitgekomen. Daarnaast wordt er ook muziek gespeeld uit de solo-carrière van Lisa Gerrard.

Kaartverkoop

Op vrijdag 16 november om 10.00 uur gaat het concert in de verkoop. Kaarten zijn te bestellen via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

Le Mystère des Voix Bulgares

Het Bulgaarse staatskoor brak in de jaren ’80 door toen niet-westerse muziek onder de aandacht kwam bij westerse popartiesten. Onder andere Kate Bush en Talking Heads zijn geïnspireerd geraakt door dit koor. Momenteel staat het koor weer opnieuw in de belangstelling doordat hun muziek is gesampled door artiesten als Drake en Leftfield. Daarnaast is hun muziek ook te horen in de documentaire van Lady Gaga: ‘Five Foot Two’.

 

Bronnen: Muziekgebouw Eindhoven

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.