Nieuw album Prince bomvol nooit eerder uitgebrachte muziek

Geschreven door op 24 april 2018 om 16:23
4U: A Symphonic Celebration Of Prince, Prince - Fotocredits: Penner - Wikimedia Commons (CC-BY-SA-3.0)

Fantastisch nieuws voor alle fans van Prince! In september verschijnt een nieuw album van de Amerikaanse superster. De plaat zit volgens een woordvoerder vol met nog nooit eerder uitgebracht materiaal van His Royal Badness. 

Prince nieuw album

In september verschijnt een nieuw album met nooit eerder uitgebracht werk van Prince. Dit heeft woordvoerder Troy Carter bevestigd tegenover nieuwssite Variety. De plaat komt vol te staan muziek dat de afgelopen jaren is ontdekt in het persoonlijk archief van de zanger.

Veel materiaal

Prince Rogers Nelson, die op 21 april 2016 op 57-jarige leeftijd overleed, had nog een grote berg aan materiaal in zijn huis liggen. Volgens Variety was Prince zeer beschermend tegenover zijn muziek en hield een groot percentage voor zichzelf. Een speciale groep van vakbekwame mensen hebben de afgelopen jaren alles zorgvuldig onderzocht. Het gevonden materiaal werd gearchiveerd, gerestaureerd en dus gedeeltelijk gepubliceerd.“Prince heeft bijna alles bewaard. Er zijn dus tientallen jaren aan muziek, videomateriaal en kunstwerken beschikbaar,” aldus Carter.

Onderzoek

Na de dood van Prince hebben gedisciplineerde wetenschappers gezocht naar materiaal van de muzikant. De beheerders van zijn nalatenschap zijn zorgvuldig op zoek gegaan naar muziek en kunst van de Amerikaan. Door de enorme hoeveelheid die Prince voor zichzelf hield, is er veel tevoorschijn gekomen. “Zijn nalatenschap is verdeeld over een aantal kamers. Elke keer als we denken dat we er bijna zijn, vinden we weer nieuwe dingen.” De nieuwe release in september is dus waarschijnlijk niet de laatste die we kunnen verwachten.

Nothing Compares 2U

Een goed voorbeeld van het werk dat de professionals doen, is de release van ‘Nothing Compares 2U’. In 1984, zes jaar voordat Sinéad O’Connor een gigantische wereldhit met het nummer scoorde, nam Prince het al op in zijn studio. Onderstaande video werd op vrijdag 20 april jongstleden naar buiten gebracht. Het nummer heeft alle jaren in de kast van Prince gelegen, maar komt door de onderzoekers nu dus naar buiten.

YouTube player

Nog lang niet klaar

Ondanks dat er al veel materiaal is gevonden, zal het nog lang duren voordat alles gevonden en openbaar is. “Prince nam constant nieuwe muziek op en trad ook steeds weer op. Hij nam alles op, dus elke keer als je denkt dat je alles hebt gevonden, komt er weer nieuw materiaal tevoorschijn.” Vanwege het feit dat lang niet alles gedigitaliseerd is, neemt het zoeken enorm veel tijd in beslag. “We vonden tapes, hard drives, dat soort dingen. Dus het proces is nog steeds bezig. Elke week word ik gebeld over een nieuwe ontdekking. Twee weken geleden vonden we ineens de originele songteksten van ‘Kiss’!” Laten we dus hopen dat de er nog veel materiaal van de voorspeller door de onderzoekers tevoorschijn zal worden gehaald.

YouTube player

Bron: Variety. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Artiesten · Nieuws · Prince Nieuws