Fotograaf eist financiële compensatie van familie Jimi Hendrix

Geschreven door op 29 maart 2018 om 11:49
Jimi Hendrix Music Festival Jimi Hendrix - Foto: Mirjoran - Flickr (CC BY 2.0)

De familie van Jimi Hendrix wordt door fotograaf David Sygall aangeklaagd! De familie zou onrechtmatig een foto van de gitaarvirtuoos bezitten en moet met financiële compensatie over de brug komen.

Familie Jimi Hendrix aangeklaagd

Fotograaf David Sygall klaagt de familie van Jimi Hendrix aan, aldus entertainment- en muziekwebsite TMZ. De familie zou onrechtmatig een foto van de wereldberoemde artiest bezitten. Journalist Sygall nam in de jaren ’60 de beeltenis van de gitarist tijdens een oefensessie, maar heeft de familie nooit toestemming gegeven deze te gebruiken.

Guitar World

Al in 2002 publiceerde het maandelijkse muziekblad Guitar World de foto van Hendrix, met toestemming van Sygall. Purple Haze Properties, het bedrijf van de familie van de singer-songwriter, heeft de afbeelding vervolgens onrechtmatig toegeëigend. PHP gebruikt de print voor financiële doeleinden, maar betaalt Sygall hier geen cent voor.

Leon Hendrix

Leon Hendrix, de broer van Jimi, bezit het bedrijf Purple Haze Properties. Deze firma, vernoemd naar de legendarische hit uit 1967, doet de merchandise van de gitarist. Zij gebruiken de foto onder meer voor de website en op sociale media. PHP beweert echter een deal te hebben gesloten met Sygall over de gebruikersrechten van de beeltenis. Dit is volgens de fotograaf echter onzin en eist zodoende financiële compensatie.

David Sygall

David Sygall is geen onbekende in de muzikale wereld. De fotograaf legde Jimi Hendrix meerdere malen vast op de gevoelige plaat. Daarnaast werden ook grootheden als Jim Morrison door hem vereeuwigd.

Jimi Hendrix

Gitarist Jimi Hendrix behoort heden ten dage nog altijd tot de invloedrijkste artiesten van de wereld. Hendrix werd geboren in 1942 en had wereldwijd succes met onder meer hits als Hey Joe en ‘Purple Haze’. Lang heeft de wereld echter niet kunnen genieten van de fenomenale singer-songwriter. In 1970 overleed Hendrix plotseling aan een overdosis en behoort hiermee (helaas) tot de bekende club van 27.

 

Bron: TMZ

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.