Radio-DJ Edwin Evers stopt met ochtendshow

Geschreven door op 23 maart 2018 om 10:44
BEdwin Evers By Thomas van de Weerd from Utrecht, The Netherlands [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Edwin Evers gaat stoppen met zijn ochtendshow ‘Evers staat op‘ bij Radio 538. Dit maakte de dj vanochtend bekend. Eind 2018 zal de populaire show voor het laatst te horen zijn.

Edwin Evers stopt

Er gingen al een paar dagen geruchten rond, maar vanochtend bevestigde de DJ dat hij gaat stoppen met zijn ochtendshow. Na 21 jaar, waarvan 18 bij 538, vindt de bekende radio-dj het tijd voor wat meer ruimte in zijn leven voor andere dingen. Hij stopt aan het einde van 2018.

Geen makkelijke beslissing

Edwin nam de zware beslissing drie weken geleden, vertelde hij tijdens zijn show vanochtend. Hij had het er hoorbaar moeilijk mee, maar geeft aan te willen stoppen op het hoogtepunt van de show en zich meer te willen concentreren op zijn muziek. De 538-dj heeft zijn eigen band, de Edwin Evers Band. Op zaterdag 19 mei staat de band op Live at Amsterdam Bos.

Toch sluit Evers een vervolgcarrière op de radio niet uit. “Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek, voordat ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur”, aldus de dj.

21 jaar op de radio

Evers begon zijn radio-carrière 21 jaar geleden op 3FM, toen al heette zijn show ‘Evers Staat Op‘. Drie jaar later ging hij naar 538, waar hij 18 jaar lang trouw in de ochtend te horen was. De show van Evers is al jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland.

Opvolger 538

Het is nog niet duidelijk wie de radio-dj gaat vervangen. 538 geeft op haar website aan dit binnenkort bekend te maken. Voor 538 wordt het een uitdaging de nummer 1 positie in de ochtend vast te houden. Radio-dj Erik de Zwart verwacht dat er tussen radiozenders een strijd gaat plaatsvinden om de gewilde toppositie.

Bedroefde reacties

Luisteraars, collega’s en vakgenoten reageren bedroefd op het nieuws. John de Mol, eigenaar van Talpa-radio waar 538 onder valt, noemt Edwin de Johan Cruijff van de Nederlandse radio en zegt het vertrek van Evers jammer te vinden, maar hem dankbaar te zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven. Radio-dj Erik de Zwart roemt Edwin om zijn gedrevenheid, humor en zijn vermogen om de zaken net iets anders te benaderen.

Ook op Twitter stromen de reacties binnen.

 

‘Zeg me dat het niet zo is’… #EdwinEvers stopt met @eversstaatop

— Mark Tuit (@TuitMark) 23 maart 2018

Bronnen: AD, Twitter, 538

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Edwin Evers Nieuws · Nieuws · Radio · Radio 538 Nieuws