INTERVIEW: Artiesten Nieuws spreekt met upcoming band Stijn Grul

Geschreven door op 6 februari 2018 om 14:36
Stijn Grul - Foto: Eva (met toestemming, zie mail Laura Rosierse)

Artiesten Nieuws sprak onlangs met Stijn Grul en Sophia Vernikov, onderdeel van de band Stijn Grul. Hoe zij hun muziek moeten noemen is nog een puntje van discussie, maar dat het goed is, hebben ze eerder bewezen tijdens Herman Brood Academie On Tour.

Interview met Stijn Grul

HBA On Tour wordt georganiseerd door managementstudenten en muzikanten van de Utrechtse school. Wat de tofste stad van deze tour was? “Amsterdam, want Paradiso was fantastisch!”

Hoi Stijn en Sophia! Allereerst de vraag; moeten we Stijn Grul zien als band of als persoon?

Stijn Grul is de band. Ik heet natuurlijk Stijn Grul, daar kan ik niks aan doen, maar toen Sophia en ik dit project begonnen waren wij de enige die onze eigen partijen schreven. De bezetting is daarna ook veel veranderd, we zijn ons gaan ontwikkelen en nu zijn we gewoon een band.

Ik schrijf in principe de richtlijnen, maar de band kan daar makkelijk zijn eigen draai aan geven. We improviseren steeds meer als we live spelen, we zijn gewoon steeds beter op elkaar ingespeeld.

Hoe ben je begonnen met muziek maken?

Toen ik op de middelbare school zat speelden we op het schoolgala altijd covers van de Red Hot Chili Peppers, met een groepje vrienden. Ik kon alleen eigenlijk helemaal niks, dus ben ik gaan zingen. We hebben er echt van genoten, de vibe van met zijn allen in een hok muziek maken en samen spelen, die energie is zo magisch en daar wilde ik mee verder.

Hoe beschrijven jullie de muziek die jullie maken?

Jazzy pop… Ik haat hokjes. Alternatieve jazzy pop? We maken wel muziek geïnspireerd door jazz, maar het is geen echte jazz.

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie jazzy popnummers?

Op 23 februari releasen we onze debuut EP in dB’s in Utrecht! En we gaan gewoon veel live spelen en nieuw materiaal schrijven en uitbrengen.

Wat is het verhaal van de EP? Of zit er geen verhaal achter?

De single gaat over het ontsnappen aan de drukte van de stad, hoe ontkom je aan die stress en rennende mensen. De rest van de EP gaat vooral over hoe ik me voel en wat ik allemaal meemaak.

Ik schrijf de teksten altijd alleen want ik kan niet goed met iemand samen schrijven. Mijn teksten gaan over mijn gevoelens, dus anderen kunnen dat niet zo goed verwoorden als ik dat zelf kan. Teksten schrijven is een uitlaatklep.

Wat willen jullie bereiken met de EP?

Lowlands, en Popronde… niet per se in die volgorde. We willen veel spelen en veel festivals doen! Deze zomer zal waarschijnlijk nog niet volgeboekt zijn, maar we willen graag veel spelen volgend jaar.

Single ‘City Exit’ kwam twee weken geleden uit, en de band heeft grootse plannen voor de toekomst!

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews
Responsive Menu
Add more content here...