Paul Simon brengt ‘Homeward Bound: The Farewell Tour’ naar Ziggo Dome

Geschreven door op 5 februari 2018 om 15:47
Paul Simon - Foto: Louise Palanker (Flickr, CC BY-SA 2.0) top 10 concerten

Paul Simon komt naar Nederland! De iconische singer-songwriter neemt aankomende zomer afscheid van zijn Nederlandse fans met een show in de Ziggo Dome.

Paul Simon brengt afscheidstour naar Ziggo Dome

Na Slayer, Elton John en Neil Diamond heeft ook de iconische Paul Simon aangekondigd te gaan stoppen met touren. Simon begint in 2018 aan zijn allerlaatste wereldtour en brengt deze in de zomer naar Nederland. De zanger en gitarist staat op zaterdag 7 juli in de Amsterdamse Ziggo Dome, in het kader van zijn Homeward Bound: The Farewell Tour.

Concertkaarten

Tickets voor de show van de Amerikaanse muzikant zijn onder meer verkrijgbaar via de website van Ticketmaster.

Statement

Paul Simon had op 5 februari, naast de aankondiging, een bericht voor zijn fans in petto. In een statement spreekt de inmiddels 76-jarige muzikant zijn liefhebbers toe:

Lange carrière

Paul Simon zet binnenkort dus een punt achter een meer dan zestig jaar durende carrière. Simon vormde samen met Art Garfunkel het legendarische duo Simon & Garfunkel, dat in 1957 haar eerste single ‘Hey Schoolgirl’ uitbracht. Het duo is vooral bekend van megahits als ‘The Sound of Silence’ en ‘Mrs. Robinson’. Het duo ging begin jaren zeventig uit elkaar maar speelde in de daaropvolgende decennia vele reünieshows.

Ondertussen kreeg Simon een succesvolle solocarrière van de grond, waarmee hij in totaal dertien studioalbums uitbracht. In juni 2016 verscheen zijn laatste plaat, getiteld ‘Stranger to Stranger’. De singer-songwriter stond in datzelfde jaar ook al in de Ziggo Dome.

 

Bron: MOJO

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.