Neil Diamond stopt met touren in verband met ziekte van Parkinson

Geschreven door op 23 januari 2018 om 10:45
Neil Diamond (cropped) - Foto Neal Whitehouse Piper (Flickr, CC BY-SA 2.0)

Neil Diamond stopt met touren. De iconische singer-songwriter werd onlangs gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson en kondigt daarom zijn pensioen op het gebied van touren aan.

Neil Diamond stopt met touren

Slecht nieuws voor fans van Neil Diamond! De iconische muzikant heeft aangekondigd te stoppen met touren. In een statement op zijn officiële website laat de 76-jarige Amerikaan weten dat hij onlangs gediagnosticeerd is met de ziekte van Parkinson. Diamond ziet zich daarom genoodzaakt om zijn pensioen op het gebied van touren aan te kondigen.

De ziekte maakt het lastig voor Neil om te reizen en op te treden. Het icoon zal echter gewoon doorgaan met schrijven, opnemen en het ontwikkelen van nieuwe projecten, aldus het statement.

Optredens geannuleerd

Diamond, die in september 2017 nog tweemaal in de Ziggo Dome stond, had nog een aantal shows in Australië en Nieuw-Zeeland gepland staan. Deze heeft hij op advies van zijn dokter geannuleerd. De Amerikaanse muzikant zegt in het statement op zijn website:

“Ik kondig met grote tegenzin en teleurstelling mijn pensioen op het gebied van touren aan. Ik voel me zo vereerd dat ik mijn shows de afgelopen vijftig jaar naar het publiek heb mogen brengen. Mijn diepste verontschuldigen voor iedereen die tickets gekocht heeft voor mijn aankomende shows.”

“So good, so good, so good”

Diamond vervolgt: “Ik ben van plan om nog lange tijd actief te blijven op het gebied van schrijven, opnemen en andere projecten. Ik dank mijn loyale en toegewijde fans over de hele wereld. Jullie zullen altijd mijn waardering voor jullie support en aanmoediging hebben. Deze reis is ‘so good, so good, so good’ geweest dankzij jullie.”

Bron: Neildiamond.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Neil Diamond Nieuws · Nieuws