In de studio met rapper Caza: ‘Ik zie geen obstakels, ik ga daar doorheen’

Geschreven door op 16 maart 2018 om 16:59
Caza - Foto met toestemming PublishYou (zie mail)

Rapper Caza organiseerde in de week van 20 tot 24 november een schrijverskamp voor zijn nieuwe project. Artiesten Nieuws bezocht hem in de studio!

Caza organiseert schrijverskamp

Caza is een drukke man en dat is te merken aan de manier waarop hij haastig van studio naar studio gaat. “Sorry, sorry ik ben chaotisch, maar het is nu even druk.” De altijd goedlachse artiest is vriendelijk maar glashelder in wat hij wel en niet wil. Het is duidelijk dat de jonge artiest erg betrokken is bij het creëren van zijn eigen sound en niets aan het lot over laat als het gaat om muziek.

“Het klinkt dope, maar het is niet precies wat ik zoek.” antwoordt de rapper voordat hij richting studio 1 gaat om de andere producties te beluisteren. Caza is jong maar weet precies waar hij naar op zoek is.

“Ik ben gewoon altijd al bezig geweest met muziek. “

Nog voor hij echt zinnen kon formuleren was de ‘Oh Na Na‘-zanger al muzikaal. Hij laat een opname horen die zijn moeder hem ooit stuurde. Hierop is de artiest te horen als peuter die op een melodieuze wijze iets brabbelt.

Op 25-jarige leeftijd wordt Caza al gelinkt aan muzikale grootheden als Ronnie Flex, Kempi, Keizer en meer.

Mensen laten dansen in clubs

Voor zijn nieuwe werk is Caza niet op zoek naar een bepaalde sound maar een bepaald gevoel. ‘Oh Na Na’ is mijn succesvolste single tot nu toe en als je naar de club gaat kan je er niet omheen. Zo’n gevoel wil ik weer creëren.” Caza’s sound zoals het nu klinkt is het resultaat van de dancehall-, reggea- en raggamuziek waar de artiest mee opgroeide.

“Ik kijk ernaar uit om nieuwe muziek uit te brengen. Mensen verwachten ongeveer hetzelfde als ‘Oh Na Na’ maar die track is zo’n anderhalf jaar geleden gemaakt. Het nummer kwam een half jaar geleden uit dus voor de luisteraars is het nieuw maar in de tussentijd is mijn sound heel erg veranderd.” 

“Als je niks doet, gebeurt er ook niks”

“Dat zei Ronnie Flex tegen mij. Hij is één van mijn beste vrienden en we praten altijd over muziek. Ik doe wat ik zelf wil met mijn muziek maar ik hecht veel waarde aan zijn mening. Hij vertelde me dat als je alleen blijft twijfelen en treuzelen er niks gebeurt. Zelfs als het niet uitpakt hoe je wilt, heb je iets gedaan wat je verder kan helpen in je carrière.”

No Labell

De jonge artiest startte in 2016 zijn eigen platenmaatschappij ‘No Labell‘ waarbij Caza zelf de ‘Main Artist’ is. “Ik wil gewoon mijn eigen muziek onder mijn eigen merk uitbrengen maar ik ben niet op zoek naar artiesten om te tekenen. Mijn team houdt altijd de ogen open naar nieuw talent maar we zijn er niet op gefocust.” Het label is puur om zijn eigen muziek uit te brengen.

Caza werkt hard aan zijn weg naar succes. Het is nog niet precies bekend wanneer het project van de rapper uitkomt, maar het werk dat de artiesten hebben geleverd tijdens het schrijverskamp wordt ‘ergens in 2018’ uitgebracht.

Ik wil het nog geen album of EP noemen want ik weet nog niet precies wat het wordt. Voor nu is het gewoon een verzameling van nummers.” Wel weet hij hoe de verzameling van nummers gaat heten maar dit houdt hij liever nog even voor zichzelf.

Gouden plaat voor ‘Oh Na Na’

Op 14 februari wordt Caza verrast met zijn eerste gouden plaat. Hij weet samen met de mannen van Team Rush Hour, Keizer en Dopebwoy een gouden plaat binnen te halen voor de single ‘Oh Na Na’ 

Nieuwste tracks

Vrijdag 16 maart bracht GLOWINTHEDARK in nauwe samenwerking met Caza de twee nieuwe dikke tracks, Luider’ en ‘Poppen aan het dansen’, uit.

Deze nummers werden als onderdeel van het eerder verschenen album ‘Lituatie 2’, als de ‘Aftershock edition’, uitgebracht.

Aankondigingen en vorderingen over de muzikale projecten van de artiest zijn onder andere te vinden op Caza’s website en social media kanalen als Instagram. Voor boekingen kan je terecht bij deze link.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties zijn gesloten.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Caza Nieuws · Nieuws