Ed Sheeran meest gestreamde artiest op Spotify

Geschreven door op 5 december 2017 om 17:20
Spotify Wrapped Work-out tracks Spotify - Fotocredits Pixelbay (CC0 Publiek Domein)

Ed Sheeran is wereldwijd én in Nederland de meest gestreamde artiest van 2017! Met 45 miljoen maandelijkse luisteraars is hij de populairste artiest op Spotify.

Ed Sheeran meest gestreamde artiest

Sheeran’s ‘Shape of You’ is in 2017 het meest gestreamde nummer (aller tijden!) op Spotify. Op dit moment is de track ruim 1,4 miljard keer beluisterd op de streamingdienst. ‘Shape of You’ is wereldwijd en in Nederland het meest gestreamd. ÷ (Divide) is wereldwijd het meest gestreamde album (3,1 miljard streams). In Nederland staat dit album na ‘Alleen’ van Lil’ Kleine en ‘Slaaptekort’ van Boef op de derde plaats.

De Britse singer-songwriter laat Drake, The Weeknd, Kendrick Lamar en The Chainsmokers achter zich in de top 5 meest gestreamde artiesten wereldwijd.

Lil’ Kleine

Lil’ Kleine is de meest gestreamde Nederlandse artiest van 2017. Boef, Ronnie Flex, Sevn Alias, SFB en Josylvio volgen. Internationale artiesten die het, naast Sheeran, goed doen op Spotify in Nederland zijn Drake, The Chainsmokers en Coldplay.

Top 10 meest gestreamde nummers in Nederland

De track ‘Krantenwijk‘ van Lil’ Kleine en Boef is het meest gestreamde Nederlandse nummer van 2017.  Daarop volgt Ronnie Flex met zijn hit ‘Energie‘. Bekijk hieronder de volledige top 10 van de meest gestreamde nummers in Nederland.

  1. Shape of You – Ed Sheeran
  2. Krantenwijk – Lil’ Kleine, Boef
  3. Energie – Ronnie Flex
  4. Habiba – Boef
  5. It Ain’t Me – Kygo, Selena Gomez
  6. Alleen – Lil’ Kleine
  7. Despacito (Remix) – Luis Fonsi
  8. Come Again – Ronnie Flex
  9. Swalla – Jason Derulo (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign)
  10. Scared to be Lonely – Martin Garrix

Uit cijfers van Spotify blijkt, ondanks de populariteit van Ed Sheeran in 2017, dat hiphop wereldwijd steeds geliefder wordt onder luisteraars. Er is in 2017 maar liefst 74% meer naar hiphop geluisterd ten opzichte van 2016.

 

Bron: Persbericht Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.