Rihanna reist voor goede doel naar Afrika in naam van gelijke educatie

Geschreven door op 8 juni 2017 om 12:39
Rihanna - Fotocredits: Jørund F Pedersen (Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0)

Rihanna trok in januari naar Afrika om ervoor te zorgen dat de armste kinderen in Malawi gelijke educatie krijgen. Dit is te zien in een korte documentaire.

Rihanna bezoekt Malawi voor betere educatie

Rihanna ontving eerder in 2017 de ‘Harvard’s Humanitarian Of the Year Award‘ en was een headliner op het Global Citizen Festival. Dit omdat zij veel doet voor het goede doel. Zo heeft ze zelf meerdere goede doelen opgericht, waaronder The Clara Lionel Foundation.

Deze is samengekomen met de goede doelen Global Citizen en The Global Partnership for Education. Samen bezochten zij Malawi, een van de armste landen in de wereld, om met eigen ogen te zien wat de problemen zijn in het educatiesysteem daar.

De documentaire richt zich op de trip naar basisschool Muzu, die de zangeres in januari maakte. De docu laat de verschillende uitdagingen zien in het dagelijkse schoolleven van de kinderen en docenten. Zo is het vaak de taak van één docent om een klas met honderd kinderen les te geven. Daar komt ook nog eens bij dat er een enorm tekort is aan schoolmaterialen en voedsel.

Rihanna helpt kinderen met rekensommen

Toch was Rihanna erg te spreken over de leermethodes op Muzu. De kinderen leren er in melodieën, wat volgens haar de beste manier is:

Ik vind het geweldig dat ze in melodieën leren. Dat is mijn favoriete ding, want kinderen nemen melodieën heel erg snel op. Dus als je dat kan gebruiken als een leermethode, vind ik dat een briljant iets.

Zelf droeg ze ook haar steentje bij door, heel aandoenlijk, de kinderen te helpen met hun rekensommen en door een potje rugby mee te spelen met het meisjesteam.

Rihanna’s Malawi trip 2017

Benieuwd naar de trip die RihRih maakte naar Afrika? Bekijk deze hieronder:

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Nieuws · Rihanna Nieuws