Live review: ‘Candy Dulfer blaast Doornroosje naar een hoger niveau’

Geschreven door op 9 januari 2017 om 14:14
Candy Dulfer - Fotocredits Rvb (Wikimedia Commons) - (CC BY-SA 3.0)

De eerste week van het jaar 2017 is inmiddels voorbij. Hoog tijd om het nieuwe jaar in te luiden met een mooi concert in Doornroosje te Nijmegen. Zaterdag 7 januari was het de beurt aan Candy Dulfer en haar band om het dak van Doornroosje eraf te spelen. Of dat is gelukt lees je in deze live review.

Glibberend op weg naar Candy Dulfer in Doornroosje

Eenmaal aangekomen op station Nijmegen loop je zo naar poppodium Doornroosje. Zo dicht bij het station, beter kan bijna niet. Er staan al wat mensen in de wachtrij als wij aan komen lopen, de sfeer lijkt gemoedelijk, maar het is wel ontzettend koud.

Om 20.00 precies openen de deuren en kunnen we naar binnen, de warmte tegemoet. Na de jas ingeleverd te hebben lopen we de zaal in. De zaal verbaasd ons positief, overal waar je ook gaat staan, je staat altijd eerste rang. We halen wat te drinken en zoeken een mooie plek vooraan uit. Benieuwd naar wat Candy Dulfer en haar band ons vanavond laten zien en horen.

@realcandydulfer #candydulfer #doornroosje #liftfoto ?? @matthijsmekking

Een foto die is geplaatst door Doornroosje // Merleyn (@doornroosjenl) op

Energieke Candy

Om 21.00 gaat de achtergrondmuziek uit en wordt het zaallicht gedimd. Het gaat beginnen!

De band verspreid zich over het podium en niet veel later gaan de podiumlichten aan. De enige die nog op het podium mist is Candy, maar daar hoeven we gelukkig niet lang op te wachten. Binnen enkele seconden loopt Candy namelijk energiek het podium op en wordt gelijk het eerste nummer: ‘After tonight’ ingezet. De sfeer zit er gelijk goed in zowel bij de band als bij het publiek.

Weergaloze gitaarsolo

De band speelt in hoog tempo de ene na de andere hit. Samen met de special guests van die avond: Chance Howard, Ivan Peroti en Camilo Rodriguez is het één groot feest. Vooral bij: ‘What you do when the music hits’ gaat het publiek helemaal uit zijn dak!

Tijdens het concert is er ook ruimte voor instrumententale muziek. Een van de mooiste nummers die deze avond voorbijkwam was: ‘Lily was here’, een hit die Candy samen met Dave A. Stewart heeft opgenomen. In deze instrumentale hit is er ook ruimte voor een minutenlange en weergaloze gitaarsolo van gitarist Ulco Bed, en wat voor een. Deze gitarist voelt zijn gitaar zo goed aan dat je helemaal in het gitaarspel wordt meegenomen, echt fantastisch!

Preshow @doornroosjenl

Een foto die is geplaatst door Candy Dulfer-Szénási (@realcandydulfer) op

Together

Naast de vele hits is er tijdens het concert ook ruimte voor nummers die op het nog niet verschenen album van Candy Dulfer komen te staan. Een van deze nummers heet Together, dit nummer is volgens Candy vooral geschreven door special guest Ivan Peroti.

Naast het nummer zelf is ook de boodschap die met het nummer wordt uitgedragen erg mooi: ‘Het maakt niet uit wie je bent, van wie je houdt of welke huidskleur je hebt, zolang we op een vreedzame manier met elkaar kunnen leven kan iedereen gelukkig zijn’.

Dit nummer staat echt voor de verbintenis tussen de muziek en in dit geval het publiek. Het nummer doet duidelijk iets met de zaal en na het nummer volgt er dan ook een groot applaus.

Prince

Nadat het laatste lied geklonken heeft verlaten Candy en haar band het podium. Een minutenlang applaus volgt en doordat de zaallichten nog steeds gedimd zijn kun je aanvoelen dat er nog een toegift komt. Na enkele minuten komen Candy en haar band dan ook weer het podium op.

Chance Howard legt uit dat ze een paar speciale nummers gaan spelen van iemand die zowel voor hem als voor Candy veel betekend heeft, namelijk Prince. Een geweldige Princemedley volgt, waar het publiek helemaal op los gaat. Na deze medley loopt het werkelijk prachtige concert op zijn einde, maar niet voordat Candy en haar band nog een minutenlang applaus meekrijgen.

@doornroosjenl Nijmegen, bedankt voor een hele mooie (voorlopig even) laatste NL gig! Wat een topzaal, geweldige crew en fantastisch publiek ???!!!

Een foto die is geplaatst door Candy Dulfer-Szénási (@realcandydulfer) op

Schitterende avond met Candy in Doornroosje

Conclusie, het was een schitterende avond. Wat een muziek en wat een band. Je voelt als publiek aan dat de band helemaal in de muziek zit en dat komt ook zo over. Daarnaast de energieke Candy die van geen ophouden weet en hit naar hit uit haar saxofoon weet te spelen. Ook de special guests waren fantastisch vooral het zelfgeschreven nummer van Ivan Peroti kwam erg binnen bij het publiek.

Doornroosje te Nijmegen is een schitterende zaal met een mooi podium en een goede akoestiek, ideaal voor concerten als deze. Dus mocht je ooit de kans krijgen om Candy en haar band live te zien, ga er zeker naartoe! Helemaal als ze nog eens in Doornroosje te Nijmegen speelt.

TIP: Kun je niet wachten? Candy Dulfer is ook in februari 2017 te zien in de Ziggo Dome tijdens de Ladies of Soul concerten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.